Manisa’nın ilçeleri bugün yağan yağmurdan olumsuz etkilendi. Manisa’da bugün (1 Eylül Pazar) aniden bastıran gök gürültülü sağanak yağış vatandaşları ve üreticileri olumsuz etkiledi. Gölmarmara’da  etkili olan sağanak yağıştan sonra sergideki üzümler su altında kaldı ve üretici zarar etti.

Gölmarmara Yağmur Vurdu! Üzüm Sergileri Sular Altında Kaldı (4)


Sergideki üzümler zarar gördü 

Geçen hafta meydana gelen sağanak yağıştan dolayı etkilenen üreticiler sergideki mahsullerinin zarar görmesiyle zor günler geçirmişti. Daha önceki yağışların etkilerini henüz atlatamayan üreticiler, bu kez de yeni bir felaketle karşı karşıya kaldı. Sergilerdeki üzümlerin su altında kalması, üreticilerin büyük kayıplar yaşamasına neden oldu. Üreticilerin sergideki üzümleri sular altında kaldı. 

Gölmarmara Yağmur Vurdu! Üzüm Sergileri Sular Altında Kaldı (1)

Manisalılar Kadınlar Matinesi'nde gönüllerince eğlendi Manisalılar Kadınlar Matinesi'nde gönüllerince eğlendi

Yolları su bastı 

Gölmarmara’da etkili olan sağanak yağış sadece üreticileri değil aynı zamanda günlük hayatı da olumsuz etkiledi. Yollar su altında kalırken Belediye tarafından vatandaşların dikkatli olması gerektiği uyarsında bulunuldu. Belediye tarafında yapılan açıklamada vatandaşların mağduriyetini azaltmak için ekiplerin su ızgaralarında çalışmalar yaptığı açıklandı.

Gölmarmara Yağmur Vurdu! Üzüm Sergileri Sular Altında Kaldı (3)


Gölmarmara belediyesi tarafından yapılan açıklamada;

"Geçmiş olsun Gölmarmara. İlçemizdeki şiddetli yağmurdan mahsulü zarar gören tüm hemşerilerimize geçmiş olsun. İlçemizde meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte halkımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için yağmur suyu ızgaralarına müdahale ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
 

Muhabir: S. MELİS BAYRAM