Evlerimizden uzaklara gittiğimizde burnumuzda tüten anne keki… Az bir malzemeyle yapılmasına rağmen anne elinin değmesiyle lezzetlenen o muhteşem anne kekinin en gizli sırları manisameydangazetei.com.tr okuyucularına özel haberimizin içinde…

Enkaz altından çıkan yapı şoka uğrattı Enkaz altından çıkan yapı şoka uğrattı

Manisa’da yaşayan, 3 çocuk annesi ev hanımı Ümran Yiğit’in özel tarifini sizler için aldık! Geleneksel anne keki tarifini yılların tecrübesiyle harmanlayan Ümran Hanım, bu kekin çocukların favorisi olduğunu söylüyor. İşte anne eli değmiş kekin detayları…

Göz Kararıyla Anne Keki

Ümran Hanım, malzemelerin ölçülerini tam olarak belirtmese de göz kararı ve biraz sevgiyle bu lezzeti yakalayabileceğinizi belirtiyor. İşte Ümran Hanım’ın anne keki tarifi:

Malzemeler:

    •    3 yumurta
    •    1.5 su bardağı şeker
    •    1 şişe maden suyu
    •    1 su bardağı sıvı yağ
    •    2 paket kabartma tozu
    •    1 paket vanilin
    •    Göz kararı un

Yapılışı:

Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından maden suyu ve sıvı yağı ekleyin. İki paket kabartma tozu ve bir paket vanilini ekledikten sonra, unu kıvam alıncaya kadar eklemeye devam edin. Karışımınız kıvam aldıktan sonra, 180-200 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Ümran Hanım’ın önerisi: Keki fırında fazla tutmayın, altın rengini aldığında çıkarın. Afiyetle!

Muhabir: BENZA GÜRLER