Manisa’da bazı basın yayın organlarının Demirci Belediyesiyle ilgili ortaya attığı iddia ilçeyi karıştırdı. Demirci Belediyesi’nin Kızılay’a ait evleri satışa sunduğu ileri sürüldü. Olayın kamuoyunda büyük yankı uyandırmasıyla birlikte ilçe belediyesi harekete geçerek olayı yalanladı. 

İlçe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde İlçemizde Sosyal Medyada çıkan Demirci Kızılay evlerinin satışıyla ilgili haberlerin Demirci Belediyesiyle hiçbir alakası yoktur. Bu konuyla ilgili Demirci Belediye Başkanımız Sayın Erkan Kara, Kızılay Genel Başkanı Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile bir görüşme yapmış; satılmaması ve buraların bakım, onarımı yapılarak projeler dahilinde halkımızın hizmetine sunulması yönünde değerlendirilmesi kararına varmışlardır. Halkımıza saygıyla duyurulur”.

Belediye daha sonrasında yaptığı bir diğer açıklamada da, 

Şehzadeler dikkat! 7 Eylül elektrik Kesintisi Şehzadeler dikkat! 7 Eylül elektrik Kesintisi

“Başkanımızın yapmış olduğu girişimler neticesinde Demirci Kızılay Evlerinin Satılması ile ilgili kararın Belediyemiz ile alakası olmadığı ve bu sorunun Demircimizi ilgilendirdiği ortadadır. Bu gün yapılan görüşmede de kurumsal bir satış sitesinde yer alan Demirci Kızılay evlerinin satış ilanının kaldırılacağı ve buralarının durumu ile ilgili görüşme yapmak üzere 30.07.2024 Salı günü Kızılay Şube Başkanı ve Kızılay Denetleme Başkanı ilçemize geleceği tarafımıza bildirilmiştir. Bu atıl ve satılması düşünülen Demirci Kızılay evlerinin Belediyemiz ve Kızılay ortaklığında projelendirilerek Demirci Halkımızın Kullanımına sunulacağını müjdeliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kızılay Evleri Demirci’yi Karıştırdı (1)

Kızılay Evleri Demirci’yi Karıştırdı (3) 

Muhabir: RESULENUR KANTAR