Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan hayvan pazarı geçici süreliğine kapatılıyor. 2019 yılından itibaren Kula’da hizmette olan Kula Belediyesi Hayvan Pazarı, geçici süreliğine kapanacak.

Son zamanlarda artan hayvan hastalıklarından Kula’da etkilendi. Son zamanlarda artan hayvan hastalıklarına önlem almak için birçok ilde çalışmalar başladı. Manisa’nın Kula ilçesi de hayvan hastalıklarından etkilenen bir diğer ilçe oldu. 


Mavi dil hastalığı Kula’da yaygınlaşıyor

5 yıldır aktif olarak kullanılan ‘Kula Belediyesi Hayvan Pazarı’ mavi dil hastalığı dolayısıyla belli bir süre kapalı kalacak. Koyun, keçi, sığır, deve, ceylan ve Afrika antilobu gibi çok sayıda hayvanı etkileyen enfeksiyöz bir rahatsızlıktır. Hayvanlar arasında hızlı bir şekilde bulaşıcı haline gelen hastalıktan, hayvan üreticileri kendi hayvanlarını korumaya çalışıyor.  Kula’da yaygınlaşan ‘mavi dil’ hastalığının daha da ilerlememesi için Kula Belediyesi önlem aldı. 

Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje


Geçen yıl yine kapanmıştı

Geçen yıl Ekim ayında yine aynı hastalıktan dolayı kapanan hayvan pazarı 1 ay boyunca kapalı kaldı. Kula’da hızlı bir şekilde yaygınlaşan hastalığın önüne geçmek için çalışmalara başlandı. Kula Belediyesi, yaptığı duyuruda hayvan pazarının 12 Ağustos Pazartesi günü ile 18 Ağustos Pazar günleri arası kapalı kalacağını açıkladı. 

Muhabir: ELİF YILDIRIM