İlçeye bağlı Ayvaalan Mahallesi'nde çiftçilik yapan Fatih Atalay, 250 dönümlük arazisinde Japon eriği, kiraz, ayva ve zeytin üretimi yapıyor.

Atalay, ürettiği ürünleri iç piyasadaki ulusal marketlerin yanı sıra yurtdışına da ihraç ediyor.

Devlet Su İşleri tarafından Ayvaalan Mahallesi'ne yapılan barajdan sağlanan suyu modern sulama sistemleriyle kullanarak verimliliği artıran Atalay, bu sezon 2.500 ağaçtan yaklaşık 90 ton Japon eriği hasat etmeyi planlıyor.

Sezonluk işçi istihdamı sağlanıyor

Fatih Atalay, 250 dönümlük arazisinde ürettiği ürünlerin hasat döneminde Ayvaalan Mahallesi başta olmak üzere çevre mahallelerden 40 kişiye sezonluk istihdam sağlıyor.

Manisa’nın Eriği Almanya’yı Fethetti (1)

Ege Bölgesinde tek

İç piyasada pazarlama sorunu yaşamadıklarını belirten Atalay,

"Ayvaalan Mahallesi'nde 250 dönümlük arazide meyve üretimi yapıyoruz. Ağustos ayı itibariyle Black Diamond türü Japon eriğinin hasadına başladık. 35 dönümlük arazide 5x3 ölçülerinde dikim yaparak bu ürünü elde ettik. Ağaçlarımız 11 yaşında. Ege Bölgesi'nde bu ürün sadece bizde mevcut. Bu nedenle pazarda kolayca yer bulabiliyoruz. Bu yılki hasadımızı Alman bir süpermarket zincirine hazırlıyoruz. Yaklaşık 90 ton civarında rekolte beklentimiz var," dedi.

Ürünlerde sıfır kalıntı tespit edildi

Alman market zincirinin kalite kontrol müdürlerinin bahçeye gelerek ürün numunesi aldığını ve Almanya'daki laboratuvarlarında yapılan testlerde sıfır kalıntı tespit edildiğini belirten Atalay,

"Almanlar, ürünün şekli ve boyundan çok kalıntısız olmasına önem veriyor. Bugün hasat edilen ürünler, Almanların sofralarında 5-6 gün içinde yer alacak," dedi.

Manisa’nın Eriği Almanya’yı Fethetti (2)

Yeni bir tür için 30 dönüm arazi hazırlığı

30 dönümlük yeni bir arazi hazırladıklarını söyleyen Atalay, 

"Ayvaalan Mahallesi'nde 30 dönümlük yeni bir arazi hazırlıyoruz. Buraya raf ömrü uzun, sert ve koyu renkli cennet hurması dikerek üretim yapacağız," ifadelerini kullandı.

Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje
Muhabir: ELİF YILDIRIM