Manisa’nın Akhisar ilçesinde dün saat 14.22’de, 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı bölgede 3,4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Artçılar saatlerce devam etti. Belediye başkanlarından peş peşe açıklamalar geldi. Sarsıntılar Naci Görür’ün daha önce Manisa ile ilgili yaptığı açıklamayı hatırlattı. Görür, "Manisa çok ciddi bir deprem kentidir. Özellikle Gediz Grabeninin içerisinde yer alan bir kentimizdir. Gediz Grabeninin güney sınırındaki fay, 7 ve üzeri deprem üretmeye kapasitesi müsait." demişti. Dünkü sarsıntılar deprem gerçeğini yeniden hatırlamamıza neden oldu.  

Manisa’nın Akhisar Ilçesi Dün, Gün Boyunca Beşik Gibiydi! Unuttukça Hatırlatıyor  (6)

Merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesi olan 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.
AFAD'tan yapılan açıklamaya göre, saat 14.22'de merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesi olan yerin 17.73 kilometre derinliğinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Aynı bölgede bu kez 3,4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Artçılar devam ederken açıklamalar da peş peşe geldi. 

Manisa’nın Akhisar Ilçesi Dün, Gün Boyunca Beşik Gibiydi! Unuttukça Hatırlatıyor  (1)
 
Zeyrek: Teyakkuzdayız 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Akhisar'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuz halindeyiz.” diye konuştu. 

Manisa’nın Akhisar Ilçesi Dün, Gün Boyunca Beşik Gibiydi! Unuttukça Hatırlatıyor  (4)


Akhisar’daki 4.0 büyüklüğündeki deprem ve 3.4 büyüklüğündeki artçı sarsıntılar sonrasında bir açıklama da Besim Dutlulu yaptı.
Depremlerden sonra Besim Dutlulu, durumun incelendiğini belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Mahalle muhtarıyla yapılan görüşmede herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı bilgisi alındı.

Dutlulu, yaptığı açıklamada, “Merkez üssü Akhisar’ımızın Bünyaniosmaniye Mahallesi olan 4.0 büyüklüğündeki deprem ve hemen ardından Hamidiye Mahallemizde meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki 2 depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. 
Mahalle muhtarımızla yaptığım görüşme sonucu herhangi bir sıkıntının olmaması bizleri mutlu etti. Allah daha büyük afetlerden hepimizi korusun.” İfadelerini kullandı.

Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje

Manisa’nın Akhisar Ilçesi Dün, Gün Boyunca Beşik Gibiydi! Unuttukça Hatırlatıyor  (2)


Naci Görür Manisa'yı uyarmıştı

Prof. Dr. Naci Görür Manisa’nın çok ciddi bir deprem kenti olduğunu hatırlatmıştı. Görür, yaptığı açıklamada, şu uyarılarda bulunmuştu:

"Manisa çok ciddi bir deprem kentidir. Özellikle Gediz Grabeninin içerisinde yer alan bir kentimizdir. Gediz Grabeni İzmir Aydın horstu dediğimiz yerin 13-14 km derinliğine giden büyük bir fay sistemidir. Manisa’nın kendisi bilimsel tabirle konuşursak bu Gediz Grabeninin normal fayının tavan bloku üzerinde.  Bu böyle olunca normal faylar zamanı geldiğinde oldukça büyük depremler üretebilirler. Nitekim Manisa’da büyük depremler çok olmuştur. Tavan blokunun kuzeye doğru kaymasıyla bu depremler meydana gelir.  Bu kaymalarda yerin 12-13 km gibi altında asıl deprem oluşturan yerler o fay üzerinde olur. Yeryüzünde belki göremezsin ama bu tavan bloku burada kendi için yüzeyde de faylar var o faylarda da deprem olabilir."

Manisa’nın Akhisar Ilçesi Dün, Gün Boyunca Beşik Gibiydi! Unuttukça Hatırlatıyor  (3)


Manisa ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Manisa'nın sürekli depreme maruz kalacağı uyarısında bulunan Görür,

"Bu depremi böyle günlük düşünmemek lazım bugün olacak mı, yakında olacak mı bunları bırakmak lazım. Aşağı yukarı 13 virgül 6 milyon seneden beri Manisa yöresinde depremler ola gelmekte. 13 milyon yıldan beri sürüyor ve daha milyonlarca sene de devam edecektir. Bu depremler büyük depremler geldiği zaman Manisa Gediz Grabeninin güney sınırında ki fay, 7 ve üzeri deprem üretmeye kapasitesi müsait. Bu depremler olursa Manisa’da çok sayıda zaiyata neden olabilir, bizi üzebilir. Depreme bakarken ne zaman olacak, nasıl olacak bunları bir tarafa bırakmak lazım.” ifadelerini kullanmıştı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ