Etkinliğe katılan veliler, sınıf öğretmenleri ve İlkokul Psikolojik Danışmanı Melek Daşdelen rehberliğinde güne ısınma etkinlikleriyle başladı. Veliler, sınıf sürecinde yaşadıkları duyguları keşfetme ve paylaşma şansı bulurken, oyunlarla keyifli bir atmosfer yaratıldı.

Manisa’da Bilim Şenliği gerçekleştirildi Manisa’da Bilim Şenliği gerçekleştirildi

İlk oturumda, 1. sınıf öğretmenleri Damla Yılmaz, Aydan Keskin, Hanife Saha, Tuğba Selvi, İrem Molla ve Eda Karakuvalık, velilere okuma yazma süreci hakkında bilgi verdi. Veliler, harf öğretiminde kullanılan yöntemleri uygulamalı olarak deneyimleyip, sınıf içindeki ders sürecine dahil oldular. Bu etkinlik sayesinde, öğrenci olan veliler empati kurarak eğlenceli bir öğrenme süreci geçirdi.

Etkinliğin ikinci oturumu Ülkem Koleji Spil Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Veliler, İngilizce öğretmenleri Tuğçe Çakal, Sevgi Doğan, Sefer Ahmet Taşçı ve Yağmur Pamuk eşliğinde bir İngilizce dersine katıldı. Ayrıca Psikolojik Danışman Melek Daşdelen, 6-7 yaş dönemine dair önemli gelişim özelliklerini paylaştı ve ebeveyn-çocuk iletişiminin önemine değindi. Veliler, ödev sorumluluğunun kazandırılması ve bu süreçte ebeveynlerin nasıl destek verebileceği konusunda bilgilendirildi.

Etkinlik, çocukların aile dinamiğindeki rol model alma davranışlarına vurgu yapan “Armut Dibine Düşer” sunumuyla sona erdi. Veliler, etkinlikten hem eğlenmiş hem de çocuklarının eğitim süreci hakkında önemli bilgiler edinmiş olarak ayrıldılar.

Etkinlik, velilerin yüksek katılımıyla başarıya ulaştı ve okul-aile iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Muhabir: BENZA GÜRLER