Manisa'da gün boyu süren Cumhuriyet coşkusu Hakkı İplikçi Parkından başlayan ve Cumhuriyet Meydanında son bulan fener alayıyla taçlandı. Fener alayında Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı. Akşam saat 19.00'dan itibaren Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak ve fener alayı coşkusunu yaşamak isteyen binlerce Manisalı vatandaşlar Hakkı İplikçi Parkına akın etti.

Gaziler hatırlanmak istiyor Gaziler hatırlanmak istiyor

Cumhuriyet'in 100. yılı için düzenlenen kortej Vali Ünlü'nün katılımıyla başladı. Korteje Manisa'nın tanınmış siyasi yüzleri de katılım gösterdi. Fener alayı başlamadan önce gençler ve orda bulunan bütün vatandaşlar hep bir ağızdan Andımızı okudu.

Fener Alayı güzergahı boyunca evlerinin balkonlarından Manisalı vatandaşlar şarkılarla, alkışlarla ve bayraklarıyla coşkuya ortak oldular. 100. Yıla özel 8 havuzunun karşısında bulunan bir binadan AKUT ekipleri tarafından devasa bir Tür Bayrağını açılması çoskuyu yükseltti.

Milli duyguların hakim olduğu birlik ve beraberklik içerisinde gerçekleşen fener alayı Cumhuriyet Meydanında son buldu. 100. yıl kutlamaları Cumhuriyet Meyanındaki Nil Karaibrahimgil konseriyle devam ediyor.

Kaynak: MELİS BAYRAM