Manisa’da üzüm rekoltesi tahmin çalışmaları öncesi teknik personeller ve rekolte tahmin komisyonu üyelerine yönelik  “Bağda Rekolte Tahmini” konulu çevrimiçi eğitim düzenlendi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bağcılıkta ve üzümde rekolte eğitimi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Manisa’da her yıl yapılan üzümde rekolte tahmini çalışmaları bağcılıkta sürdürülebilirlik ve ekonomik istikrar önemli bir araç konumundadır. 2024 Yılı üretim sezonunda İlimiz genelinde yürütülecek olan rekolte tahmini çalışmaları kapsamında Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Sacit Aslan tarafından İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personeller ile paydaş kurumlardan rekolte tahmin komisyonu çalışmalarında yer alan üyelere yönelik olarak “Bağda Rekolte Tahmini” eğitimi gerçekleştirildi.”

Manisa’da ‘Bağda Rekolte Tahmini’ Eğimi Verildi (1)

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından verilen “Bağda Rekolte Tahmini” eğitime, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya da katılım sağladı.

Toplantının açılışını gerçekleştiren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk,

“Manisa’da her yıl gerçekleştirilen üzüm rekoltesi tahmini,  bölgenin ekonomik ve tarımsal dinamikleri açısından büyük önem taşımaktadır. Üzüm yetiştiricileri için bu tahminler, ürünlerini pazarlama ve fiyatlandırma stratejilerini belirlemede kritik bir rol oynamaktadır.  Ayrıca,  tahminler üretim planlaması açısından da büyük önem taşımaktadır. Eğitimin teknik personellerimize ve katılım sağlayan tüm paydaşlarımıza faydalı olmasını dilerim” ifadeleri kullandı.

Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu

Manisa’da ‘Bağda Rekolte Tahmini’ Eğimi Verildi (3) 

Muhabir: RESULENUR KANTAR