Beyaz altın olarak bilinen pamuğun hasadı Manisa’da devam ediyor.  Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) verilerine göre 2024 yılı itibari ile Manisa’da 2 bin 234 üretici 133 bin 451 dekar alanda pamuk ekimi yapıldı.

Manisa'da 172 hizmet aracının teslim töreni gerçekleşti Manisa'da 172 hizmet aracının teslim töreni gerçekleşti

Ekran Görüntüsü 2024 10 17 155632

Akhisar’da pamuk hasadına katılan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri üreticilerle bir araya geldi.  Pamuk hasadına Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Kurum Müdürleri, Akhisar Ziraat Odası Temsilcileri ve konu sorumlusu teknik personeller katılım sağladı.

Manisa’da beyaz atın hasadı tüm hızıyla devam ediyor

 Makinalı pamuk hasat çalışmasına eşlik eden heyet, üreticilerle hasat sürecinin verimliliği hakkında bilgi aldı. Hasat sonrasında Karabulut Çırçır Fabrikasına ziyaret gerçekleştirerek çalışmaları yerinde inceledi, işletme yetkilisi Fatih Karabulut’tan bilgiler aldı. Hasat sonrasında Karabulut Çırçır Fabrikasına ziyaret gerçekleştiren heyet, çalışmaları yerinde inceledi. İşletme yetkilisi Fatih Karabulut’tan bilgiler aldı. Beyaz altında makinalı hasadın artması, yüksek verimli çeşitlerin kullanılması, mevsim ve bakım şartlarının uygun seyretmesi halinde ilde verim ortalaması 600-700 kg’a kadar çıkması bekleniyor.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU