Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Bayındırılık  Mahallesi, 50 yıldır süregelen sorunlarla boğuşuyor. Mahallede otomobil yolu olmaması nedeniyle, acil bir durumda ambulans bile bölgeye ulaşamıyor. Hasta vatandaşlar, ambulansa el arabası ve battaniye ile taşınırken, odun, kömür ve temel ihtiyaç malzemeleri de sırtlarında taşınıyor. Zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor. Manisa’nın merkezinde bulunan Şehzadeler ilçesinde bu tür hizmetlerin aksatılması dikkatleri üzerine çekiyor.

O Mahalleden Araç Geçömiyor

AK Parti İlçe Başkanı kafaları karıştırdı AK Parti İlçe Başkanı kafaları karıştırdı

2022 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi, 4 etap halinde planlanmıştı. Proje kapsamında İshak Çelebi, Kocatepe, Gediz, Bayındırılık  ve Dilşikar Mahalleleri yer alıyordu. Ancak, çalışmaların son 7 aydır durdurulması, vatandaşların yeni konut beklentilerini hayal kırıklığına uğrattı. Projenin 4’üncü etabında yer alan Bayındırılık  Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm çalışmalarının yeniden başlamasını ve modern konutlarına bir an önce kavuşmayı umut ediyor. Mahalle sakinleri, yıllardır süregelen ulaşım ve altyapı sorunlarının çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunurken, yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesini talep ediyor. Bayındırlık Mahallesi Muhtarı Bedirhan Çiçek, mahalle sakinlerinin yarım asırdır çile çektiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

o mahalleden araç geçmiyor

“Çocuklar zorluk yaşıyor”

Bayındırılık  Mahallesi Muhtarı Bedirhan Çiçek, mahalle sakinlerinin 50 yıldır birçok altyapı sorunları ile boğuştuğunu ileri sürerek, “Mahallemizde 50 yıldır insanlar otomobil yolu olmadan, kendi geçimlerini sırtları ile taşıyan yüklerle sağlıyorlar. Un, kömür ve odunlarını kendi imkanlarıyla taşıyorlar. Ambulans geldiğinde 10 dakika yürüme mesafesinde durmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar hastalarını el arabalarıyla taşıyorlar. Defalarca yetkililere başvurduk. Ama netice her zaman aynı kaldı. Bütün vatandaşlar araç yolu olmamasından mustarip kalıyoruz. Çocuklar okullarına gitmek için çok zorluk çekiyorlar. Acil hasta olduğunda hasta kişiyi sırtlarına alarak taşıyorlar. Orada yaşayan insanlar sorunlar yaşıyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

4925A437 D7E8 49D9 B601 6Be5F933F179

“Bu durum Manisa’ya yakışmıyor”

Bayındırılık  Mahallesi’nin kentsel dönüşümde 4’üncü etapta bulunduğunu söyleyen Bedirhan Çiçek, son olarak şunları söyledi: “1’inci etap elimizde patladı. Kocatepe ve İshak Çelebi Mahallesi’nde yaşayan insanlar mağdur oldu. 2025 yılında devam edileceği konuşuluyor. Bu durum Bayındırlık Mahallesi gibi otomobil yolu olmayan yerleşim yerleri için hayal kırıklığı oldu. İnsanlar bu hâli gördüklerinde korkularından dahi evlerinden çıkmak istemeyeceklerdir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm daha 1’inci etabı bitiremediler. İnsanların yaşam standartların artması için bu gelişmelerin olması gerekiyor. Orada yarım asırlık çile yaşanıyor. 2024 yılında, kurtuluşunun 102’inci yılında Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Bayındırlık Mahallesi’nde insanlar hayatlarını idame ettirmek için eşyalarını sırtlarında taşıyarak çile çekiyorlar. Biz bu durumun Manisa’ya yakışmadığı düşünüyoruz.  Bir an önce devlet kurumlarının somut bir adım atarak, insan onuruna yakışır bir sonuç olmasını temenni ediyorum.”

5Cc2745F 1586 4698 A34B A49D4Ccde898

Muhabir: ALİ GÖZEN