Yunusemre İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ŞÖNİM ve Aile İçi Şiddet Büro Amirliği ekiplerinin de destek verdiği etkinlikte, kız çocuklarının eğitim, sağlık ve fırsatlara erişim gibi alanlarda yaşadığı zorluklar gündeme getirildi.

Kadın Cinayetlerine Karşı Mücadele Mesajı

Etkinliğe katılan Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş, 2024 Eylül ayında 34 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü ve 20 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğunu hatırlatarak, kadınların büyük bir kısmının evlerinde cinayete kurban gittiğini belirtti. "Kadınların yüzde 47’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Cinayetlerin çoğu evde gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

Mahallede Yaşanan Cinayete Dikkat Çekildi

Güneş, mahallede kısa bir süre önce yaşanan kadın cinayetini de gündeme getirdi. 39 yaşındaki Seda Eller’in boşanma aşamasında olduğu eşi Gökhan Eller tarafından öldürüldüğünü belirterek, “Cinsel şiddet artıyor, cezasızlık failleri koruyor” diyerek kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemini vurguladı.

Başkan Cıllı, Vali Özkan’ı ziyaret etti Başkan Cıllı, Vali Özkan’ı ziyaret etti

"Kadınların Olduğu Her Yerde Mücadelemiz Sürecek"

Kadınların eşit ve özgür bir yaşam hakkı için mücadelenin süreceğini belirten Güneş, “Umudun adresi ve cesaretin ateşi olacağız. Kadınların olduğu her alanda var olacağız. Eşit ve özgür yaşayacağız” diyerek etkinliği sonlandırdı.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU