Soma Ali Uzunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, öğrencilerin hazırlamış olduğu kadına yönelik şiddetle mücadele konusunu ele alarak kapsamlı bir program organize etti. Öğrenciler, toplumun kanayan yarası olan kadına yönelik şiddet hakkında anlamlı ve güçlü mesajlar vererek takdir edildiler. 

Programın tüm detayları öğrenciler tarafından hazırlandı ve sunuldu. Kadına yönelik şiddetin farklı türleri, psikolojik ve sosyal etkileri ile çözüm yolları gibi konular, öğrencilerin hazırladığı sunumlarla detaylı bir şekilde ele alındı. Seçilen öğrenci grupları, arkadaşlarına şiddetle mücadelenin önemini vurgulayan bilinçlendirici seminerler düzenledi. Sunumlar; araştırmalar, videolar ve gerçek olaylar üzerinden şekillendirildi.

Manisa’da Liseli Gençlerden Anlamlı Program (6)

Okulun dört bir yanında bulunan öğrencilerin hazırladığı şiddet karşıtı pano ve pankartlar dikkat çekti. "Kadına Şiddete Hayır" ve "Şiddet Değil Sevgi Kazansın" gibi güçlü ifadeler taşıyan pankartlar, okulun her köşesinde yer aldı. Pano çalışmalarında ise kadına yönelik şiddetin tarihsel ve kültürel boyutlarına yer verildi.

23 Ekim Çarşamba Şehzadeler’de elektrik kesintisi 23 Ekim Çarşamba Şehzadeler’de elektrik kesintisi

Manisa’da Liseli Gençlerden Anlamlı Program (1)

"Geleceğin duyarlı bireylerini yetiştirmek"

Okul müdürü Şenay Gün Bahar öğrencilerin hazırladığı anlamlı program hakkında şu açıklamalarda bulundu: 
"Bu program, öğrencilerimizin sadece akademik başarıyla değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle yetiştiğinin bir göstergesidir. Onların bu konuda inisiyatif alarak topluma örnek olmaları bizleri çok gururlandırdı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede bilinç oluşturmak, geleceğin duyarlı bireylerini yetiştirmek adına çok değerli bir adımdır. Peygamber efendimizin, 'Kadınları ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onlara ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür' Bu hadisin ışığında kadına verilen değerin sadece insani değil, aynı zamanda dini bir sorumluluk oluşturuyor" 

Manisa’da Liseli Gençlerden Anlamlı Program (4)

Program bitiminde öğrenciler, kadına yönelik şiddet hakkında herkesin sorumluluk alması gerektiğine ve bu şiddetin bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti.

Bir öğrenci konuşmasında, "Biz gençler olarak bu sorunun farkındayız ve sessiz kalmayacağız. Şiddetin karşısında hep birlikte durmalı, sevgi ve saygı temelli bir toplum oluşturmalıyız," ifadelerini kullandı.

Manisa’da Liseli Gençlerden Anlamlı Program (2)

Manisa’da Liseli Gençlerden Anlamlı Program (3)

Muhabir: SUDE SARUHAN