Manisa’nın Demirci ilçesinde ikamet eden Recep Artuç, dev acur üretti. Demirci’de ikamet eden üretici Recep Artuç, kendi tarlasında ürettiği acur ile  rekora çok yakınlaştı. Manisa’da daha önce Sarıgöllü bir  vatandaş 1 metrelik acur yetiştirdi. Demircili üretici Receop Artuç ise rekora yakınlaştı.

Demirci’ye bağlı Akıncılar Mahallesi zabana düzlüğü mevkiinde yaşayan Recep Artuç,  kendi tarlasında 13 kilogram ağırlığında, 83 santimetre uzunluğunda bir acur yetiştirdi. Recep Artuç’un yetiştirdiği acuru görenler şaşkınlığını gizleyemedi. 26 yıldır tarım üreticisi olduğunu söyleyen Recep Artuç, üretimde hiçbir şekilde zirai ilca kullanmadığını açıkladı.

Manisa’da Rekor Kıran Üretim (1)

"Dev acuru gelecek yıla tohumluk olarak kullanacağım”

Recep Artuç yetiştirdiği büyük acur hakkında;

 “ 12 dönüm tarlamda domates, biber, patlıcan, kavun, salatalık ve acur üretimi yapıyorum. 2 ay önce diktiğimiz acurlardan birisi devasa büyüklükte oldu. Ürettiğim tarım ürünlerinde hiçbir şekilde zirai ilaç kullanmıyorum. Hayvan gübresi, su ve dip çapası yaparak yetiştiriyorum. Ürettiğimiz dev acuru gelecek yıla tohumluk olarak kullanacağım” dedi.

Başkan Akın sorunları yerinde inceledi Başkan Akın sorunları yerinde inceledi
Muhabir: ELİF YILDIRIM