Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sivrisinekle mücadele kapsamında açıklamalarda bulundu.

 Başkan Zeyrek yaptığı açıklamada, sineklerle mücadelenin ivedilik ve süreklilik istediğini söyledi.

Yapılmayan, eksik bırakılan ne varsa hızlıca tamamlayacaklarının sözünü veren Başkan Zeyrek,

“Manisa'mızın her noktasında 150 personel, 52 araç ve 1 drone ile ilaçlama çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şehrimizde daha önce görülmemiş bir seferberlik başlattık. Bu sorunu da çözüme kavuşturacağız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Erhan İnce de kentte yürütülen ilaçlama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

İnce, vektörlerle mücadelenin 12 ay boyunca aktif yapılması gereken bir mücadele olduğunu ifade etti.

Seçim döneminde personellerin farklı alanlarda kullanılmasından dolayı larvasist uygulamasının 1 Nisan’dan sonra başladığını vurgulayan İnce,  bu nedenle popülasyonda artış gözlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!"

Ekiplerin sahada hummalı bir şekilde çalıştıklarını belirten İnce, önümüzdeki günlerde bu popülasyonun azalacağının müjdesini verdi.

İnce, kentte görev alan personellerin ve ekipmanların verilerini paylaştı.

İnce,

“Toplamda 52 aracımız 1 adet dronumuz 150 adet personelimiz ile 17 ilçemizde aralıksız olarak ilaçlamayla ilgili çalışmalar yürütülmektedir” dedi.

Vatandaşların şikâyetleriyle ilgili çağrı merkezini aramaları halinde sorunun çözüme kavuşacağı noktasında çalışacaklarını kaydeden İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

“Vatandaşımız 444 99 45’i arayarak problemlerini bizlere bildirirler. Aynı gün içerisinde veya en geç 1 gün sonra biz olay yerine gelerek sahada tarama yapıyoruz. Şikayetlerine istinaden uygulamalar yapıyoruz.”

Muhabir: ÖZGE AY