Halkın ve sokak hayvanlarının daha güvenli ve daha sağlıklı koşullarda yaşamaları adına Sokak Hayvanları Komisyonu, bu hafta Ahmetli ve Turgutlu’daki hayvan Bakımevlerini ziyaret etti. 

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Sokak Hayvanları Komisyonu, Ekim ayı toplantısını Ahmetli ilçesinde gerçekleştirdi. Toplantının ardından komisyon üyeleri Ahmetli ve Turgutlu’da belediyeye ait olan hayvan bakımevlerini ziyaret etti. 

Ağrılılar Derneği’nden anlamlı karşılama programı Ağrılılar Derneği’nden anlamlı karşılama programı

Ziyaretlere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve eşi Sabriye Akın, Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş ve eşi Müzeyyen Mintaş, Sokak Hayvanları Komisyonu Başkanı Uğur Doğan ve Komisyon Üyeleri, Sağlık İşleri Koordinatörü Derya Hüner, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Öğren, Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği (TURHAKDER) Temsilcisi Seyhan Karaduman’ın yanı sıra belediye yetkilileri ve bakımevi görevlileri katıldı.

Kısırlaştırma istasyonları kurulacak

Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin  nüfusu 25 binin altında kalan 4 ilçeye, 2 odalı kısırlaştırma istasyonları kurulacağı ifade edildi. 
Kısırlaştırma istasyonlarının kurulacağı ilçeler arasında Ahmetli’de bulunuyor. Ahmetli Belediyesi yetkilileri, yeni dönemde ilçe genelinde toplam 60 hayanın kısırlaştırıldığını ve 65 hayvanın ise sahiplendirildiğini açıkladı. Turgutlu Belediyesi yetkilileri ise 320 hayvanın kısırlaştırıldığını ve her ay yaklaşık 20 hayvanın sahiplendirildiğini açıkladı. 
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU