Manisa, 30 milyonu aşkın zeytin ağacı varlığı ile Türkiye'de zeytin üretiminde birinci sırada yer alırken, 2024-2025 üretim sezonu için Zeytin ve Zeytinyağı Rekolte Tahmini Eğitim Toplantısı gerçekleştirildi.

3 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitkisel Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, konu sorumlusu teknik personel ve ilçe komisyonlarında yer alan STK üyeleri katıldı.

TGK Yönetim Kurulu Trabzon’da toplandı TGK Yönetim Kurulu Trabzon’da toplandı

Zeytin Ve Zeytinyağı1

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, 2024 yılı zeytin ve zeytinyağı rekolte tespit çalışmalarının, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda il müdürlüğü başkanlığında, ilçe müdürlükleri ve ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan Zeytin ve Zeytinyağı Rekolte Tespit Komisyonları tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Öztürk, bu eğitim toplantısının, ilçelerde gerçekleştirilecek saha çalışmalarına yön vermek ve rekolte tespitinde kullanılacak metodolojiyi belirlemek amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Zeytin Ve Zeytinyağı3

Eğitim toplantısında, 17 ilçe müdürlüğünde oluşturulan Zeytin ve Zeytinyağı Rekolte Tahmin Komisyonları üyelerine, Ziraat Mühendisi Hamza Alçiçek tarafından saha çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlar ve doğru rekolte tahminleri için kullanılacak hesaplamalar hakkında bilgi verildi.

Toplantı, zeytin ve zeytinyağı üretim sezonu için yapılacak çalışmaların verimli ve doğru sonuçlar vermesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Muhabir: ELİF YILDIRIM