Elde ettikleri başarılarla anne,babaları ve antrenörlerine gurur yaşatan bedensel engelli ve özel sporcular, yaz sezonuna veda ederek yeni sezona 'Merhaba' dedi.

Bu özel buluşma, Manisa Birlik Yerleşkesindeki Barış Alanı'nda düzenlenen kahvaltı etkinliğiyle gerçekleşti.

Demirci'de Muhtarlar Günü kutlandı Demirci'de Muhtarlar Günü kutlandı

Dönemin Belediye Başkanı Ertuğrul Dayıoğlu ve Kooperatifçi Mustafa Pala tarafından inşa edilen yerleşkedeki etkinliğe; Gençlik ve Spor Yunusemre İlçe Müdürü Levent Tokay, Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal, Bedensel Engelliler Yüzme Antrenörü Nurettin Karanlık, Özel Sporcular Yüzme Antrenörü Elif Gökarslan, bedensel engelli ve özel sporcular ile onların aileleri katıldı.

Whatsapp Image 2024 09 04 At 11.31.40

Doğanın içinde kahvaltı keyfi

Etkinlik, doğa harikası bir ortamda gerçekleşti. Birbirinde güzel hayvanlar eşliğinde yapılan etkinlikte katılımcılar müzik eşliğinde kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından özel ve bedensel engelli sporcular, Barış Alanı'ndaki oyun bahçelerinde gönüllerince eğlenirken, bazı minik sporcular da tavşanları elleriyle besleyerek hoşça vakit geçirdi.

‘Her Daim Engelli Bireylerin Yanındayız’

Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor Yunusemre İlçe Müdürü Levent Tokay, bedensel engelli ve özel sporcuların yanında olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ‘Engelli bireyler, toplumumuzun birer aynasıdır. Onlarla ilgili her türlü projede sonuna kadar destek vereceğiz.’ Dedi.

Whatsapp Image 2024 09 04 At 11.31.43

Antrenör Eksikliği ve Yeni Projeler

Buluşmada, Bedensel Engelliler Yüzme Antrenörü Nurettin Karanrlık ve Özel Sporcular Yüzme Antrenörü Elif Gökarslan, engelli sporcuların lise sonrası yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Veliler ise, yüzme sporunda antrenör eksikliğine dikkat çekerek, "Çocuklarımızın bu sporu yapabiliyor olmaları sevindirici. Ancak antrenör eksikliğimiz var. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yunus Öztürk’ün desteğiyle bu sorunu gönüllü antrenörler projesiyle çözebileceğimize inanıyoruz. Sorunlarımızı çözebilmek adına bu tür buluşmalarımızı daha sık yapmalıyız," ifadelerini kullandı.

Muhabir: ELİF YILDIRIM