Türkiye'de ev sahibi olmak isteyen onlarca vatandaşa güzel haber verildi. TOKİ yeni projelerini duyurdu. En çok konut ihtiyacı olan iller, Ankara, Konya, İstanbul, Mersin, Antalya, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Gaziantep olarak açıklandı.

Ama listede Manisa’nın olmaması tepkilere yol açtı. Manisalı vatandaşlar ev sahibi olmak için TOKİ’nin yeni konut yapmasını beklerken, devam eden Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nde yapımı çeşitli nedenlerle 5 yıldır tamamlanamıyor.

Yeni konut hayali kuran Manisalıların hayali rafa kalktı. En son Kocatepe ve İshak Çelebi Mahallesi’nde 4 etaptan oluşan kentsel dönüşüm projesi 7 aydır durdurulmuştu. İhale yapılarak firma değişti ve kentsel dönüşüm projesinin ne zaman başlanacağı ise merak ediliyor. 

Manisalıların Konut Hayali Rafa Kalktı! (6)

Manisa sonbahar güzelliğini yaşıyor Manisa sonbahar güzelliğini yaşıyor


Manisa listede yine bulunmuyor!

TOKİ’nin bu yeni konut projeleri, dört ilde gerçekleştirilerek ekonomik canlanmayı destekleyecek ve yerel halkın konut ihtiyacını karşılayacağı belirtiliyor. Yeni projelerle birlikte oluşturulacak yaşam alanları, bölgelerin gelişimine katkı sağlayacak ve vatandaşların yaşam kalitesini artırılacağı söyleniyor.  Projelerin hangi şehirlerde hayata geçirileceği merak ediliyor. TOKİ yeni projelerini, Tekirdağ Süleymanpaşa, 524 konut, 4 dükkân, 1 cami. Şırnak Merkez, 70 konut, 4 dükkân, sağlık yaşam merkezi. Düzce Merkez, 103 konut. Karabük Merkez, 866 konut.

Manisalıların Konut Hayali Rafa Kalktı! (3)

Manisalıların Konut Hayali Rafa Kalktı! (5)

Manisalıların Konut Hayali Rafa Kalktı! (2)

 

Muhabir: ALİ GÖZEN