Önceki yıllarda ön araştırma ve deneme amaçlı olarak yapılan koruk suyunun yoğun talep alması sebebiyle seri üretimine geçen Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde geleneksel olarak annelerimizin, büyüklerimizin üzümün olmamış hali olan koruğun suyu çıkarılarak ve hiçbir katkı maddesi olmadan ambalajlanan bu içeceğin üretimine devam ediliyor.

Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, “Mesir macunu içindeki dört ana baharatı biz koruk suyumuzun içine dahil ettik ve baharatlı koruk şerbeti ürününü çıkarttık. Ekşimsi tadıyla metabolizmayı hızlandıran, antioksidan kaynağı olan ve hazmı kolaylaştırmak gibi faydaları var” dedi.

Manisa’nın 2 Marka Değeri Bir Şişede Buluştu (6)


Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü olarak amaçlarımızdan bir tanesi üzümün katma değerini arttırmak olduğunu vurgulayan Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, “Bu anlamda son 10 yılda hem geleneksel hem alternatif ürünler konusunda çalışıyoruz, çalışmalarımızın devam ediyoruz.  Birçok ürün çıkarttık. İlk başta üzüm suyuyla ve koruk suyuyla başladık çalışmalarımıza. Son iki yıldır ise üzümden elde ettiğimiz koruk suyunu, Manisa’nın bir diğer değeri olan mesir macununu ana baharatlarını aromalarıyla birleştirerek koruk şerbeti üretimimizi gerçekleştirdik. Üzüm sularımızın içerisinde geçmişte ürettiğimiz tüm ürünlerin içerisinde herhangi bir katkı maddesi olmadan hatta su ilavesi bile olmadan yalnızca sıkıp ambalajladığımız ürünlerdir üzüm suyu ve koruk suyu.” dedi.

Manisa’nın 2 Marka Değeri Bir Şişede Buluştu (4)

Mesir baharatları ile birleştirildi

Manisa’nın en büyük iki marka değerini bir şişede buluşturmayı başardıklarını kaydeden Müdür Ünal, “Koruk suyunda, Manisa’nın ana baharatlarıyla birleştiriyoruz ve tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Şu anda patent aşaması devam eden üçüncü turda olduğumuz bir ürün. İnşallah bu yılın sonuna kadarda patent sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Manisa’da ana iki tane önemli değerimiz var. Bunlardan bir tanesi tabi ki üzüm. Hem ülkemizin hem de dünyanın üzüm merkezi konumunda olan Manisa’nın bir diğer önemli değeri de mesir macunu. Mesir macunu içindeki dört ana baharatı biz koruk suyumuzun içinde dahil ettik ve baharatlı koruk şerbeti ürününü çıkarttık. Şu anda soft daha freş yaza uygun bir içecek şeklinde tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Manisa’nın 2 Marka Değeri Bir Şişede Buluştu (2)

Manisa’nın 2 Marka Değeri Bir Şişede Buluştu (3)


 

Muhabir: TURGAY DUYAR