Manisa’da şehir merkezini ikiye bölen demir yolu, şehir kalabalıklaştıkça kronikleşen bir soruna dönüştü. Her tren geçtiğinde kapanan hemzemin geçitler vatandaşları canından bezirdi. Dün Manisa Tren Garı hemzemin geçidi yine 15 dakika trafiğe kapandı, uzun araç kuyrukları oluştu. Ne itfaiye geçebildi ne ambulans! Tren makas değiştirdikçe sinirler daha da gerildi. Hızlı tren hattı devreye girdiğinde bu çile biter mi, kimse bilmiyor.     

Manisa büyüdükçe sorunlar da büyüdü. Tren yolu ilk yapıldığında şehri etkilemiyordu. Yerleşim bölgesi şehrin güneyindeydi. Ancak nüfus artıkça şehrin gelişimi kuzeye doğru kaymaya başladı. Hal böyle olunca tren yolu şehrin tam ortasında kaldı.  Her yıl yenileri eklenince araç sayısı da arttı. Tren yolu bir yandan ulaşımı sağlarken diğer tarafta şehir için büyük bir sorun haline dönüştü. 

Manisa’yı Ikiye Bölen Tren Yolu Her Gün Ara Ara Saatlerce Trafiği Aksatıyor Bu Trenler Geçtikçe Bu Çile Bitmez! (4)

Trafik aksıyor, ambulanslar geçemiyor   

Anadolu’ya doğru yola çıkan yolcu ve yük trenleri Manisa’dan her geçtiğinde hemzemin geçitler kapanıyor.  Bazen 5 dakika bazen 15 dakika trafik duruyor. Bu sırada hasta taşıyan ambulanstan, yangına yetişmeye çalışan itfaiyeye kadar hiçbir araç ilerleyemiyor. Adeta trafik kilitleniyor. Herkes trenin makas değiştirmesini ve geçmesini bekliyor.    

Şehzadeler dikkat! 19 Eylül elektrik kesintisi Şehzadeler dikkat! 19 Eylül elektrik kesintisi

Manisa’yı Ikiye Bölen Tren Yolu Her Gün Ara Ara Saatlerce Trafiği Aksatıyor Bu Trenler Geçtikçe Bu Çile Bitmez! (3)

Hızlı tren sorunu çözer mi? 

Manisa’da şehrin tam ortasında kalan tren yolunun ne zaman kaldırılacağı bilinmiyor.  Ankara İzmir Hızlı Tren Projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin en geç 2026’da hayata geçmesi bekleniyor. Ancak hızlı tren gelse bile mevcut tren yolunun kaldırılıp, şehrin rahatlatılması kesin değil. Yıllardır süren bu çile Manisa’nın kaderi oldu. Ama artık tahammül kalmadı. 

Manisa’yı Ikiye Bölen Tren Yolu Her Gün Ara Ara Saatlerce Trafiği Aksatıyor Bu Trenler Geçtikçe Bu Çile Bitmez! (2)

"Makas sisteminin yeri uygun değil"

Vatandaşlar bu çilenin artık son bulmasını istiyor. Tren Garı’ndaki makas değiştirme merkezinin araç trafiğini aksatmayacak başka bir güzergaha kaydırılması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, özellikle acil araç geçişlerinde insanların büyük mağduriyet yaşadığını dile getirdiler. Trenlerin tam da hemzemin geçitte makas değiştirmesiyle hemzemin geçidin daha uzun süre kapalı kaldığına vurgu yapan Manisalılar, soruna çare bulun çağrısı yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ