Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların ani ve aşırı yağışlardan olumsuz etkilenmemesi amacıyla yol güzergahlarındaki yağmur suyu ızgaralarında temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri Şehzadeler ilçesine bağlı Kuşlubahçe ve Peker mahallelerinde temizlik çalışması başlattı. 


 
“Mahallemizde önceden sorunlarımız vardı”

Önceden yağış olan dönemlerde yağmur suyu ızgaralarının taştığını ve koku probleminin olduğunu vurgulayan Kuşlubahçe mahalle esnaflarından Mustafa Avcı,

“Mahallemizde önceden sorunlarımız vardı. Yağmur suyu ızgaralarımız taşıyordu. Kanalizasyon hatlarında sorunlarımız ve koku problemi vardı. Yağmur yağdığında içerisinden çöpler çıkıyordu, su taşıyordu. Mahallede yeni yapılanmalar da olduğu için altyapı yetersiz geliyordu. En azından artık yağmursuyu yeraltına gidebiliyor, koku sıkıntısı da gitti. Birikmiş olan pislikler de Ferdi Başkanımız sayesinde alındı, teşekkür ederiz” dedi. 

“Şu an hiçbir sıkıntım yok”

Çalışmalardan çok memnun olduğunu ifade eden Kuşlubahçe mahalle muhtarı Arif Bayraktar,

“Tıkanmalar nedeniyle yağışlı havalarda büyük sorun yaşıyorduk. MASKİ ekiplerine başvurduğumda hemen dönüş yaptılar. Şu an hiçbir sıkıntım yok. Ekipler ızgaralarla ilgileniyor, açmaya çalışıyor ve gayret gösteriyor. Çalışmalardan çok memnunuz. Çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyorum. Bir uyarım da mahalleliye; lütfen çöpleri ızgaralara atmayalım. Çünkü tıkanmalar ve kötü sonuçlar ortaya çıkıyor” diye konuştu. 


 

Muhabir: ÖZGE AY