Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi, nüfus yoğunluğu ve altyapı sorunlarıyla yıllardır gündemden düşmüyor. Mahalle sakinleri, yaklaşık 50 bin kişilik nüfusa sahip Muradiye'nin artık ilçe statüsüne kavuşmasını talep ediyor. Manisa’nın 5 ilçesinden büyük olan Muradiye Mahallesi, ulaşım ve altyapı yetersizlikleri en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Muradiye’nin şehir merkezine uzaklığı, toplu ulaşımda yaşanan aksaklıklarla birleşince bölge halkı için büyük zorluklar yaratıyor. Mahalle sakinleri, ilçe statüsüne kavuşulduğu takdirde bu sorunların çözüleceğini ve bölgenin daha iyi hizmet alacağını umut ediyor. Ayrıca, altyapı eksikliklerinin ilçe olduktan sonra daha hızlı bir şekilde giderileceği düşünülüyor. Yıllardır süregelen bu taleplerin karşılanıp karşılanmayacağı ise merak konusu. Mahalle sakinleri, yetkililerden Muradiye’yi ilçe yapacak kararların bir an önce alınmasını bekliyor. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Muradiye Mahallesi hakkında söyledikleri gündem oldu. Muradiye Mahallesi’nin ilçe olması gerektiğini ifade eden Başkan Balaban, CHP iktidarında Muradiye Mahallesi’nin metropol ilçe olacağını kaydetti. Muradiye Mahallesi Muhtarı Eyüphan Aykıran da Muradiye’nin ilçe yapılması durumda tüm sorunların çözüleceğini ileri sürdü. 

Muradiye’de Tartışmalar Sürüyor! İlçe Olmalı Mı  (2)

Başkan Karaağaç, Arınç’ı Mecliste ziyaret etti Başkan Karaağaç, Arınç’ı Mecliste ziyaret etti

“Metropol ilçe olması için elimizden geleni yapacağız”

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaman, her ay düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Muradiye Mahallesi’nin ilçe olması gerektiğini ileri süren Başkan Balaban, “Muradiye daha önce de söylediğim gibi çok önemli bir bölge. Bana göre ilçe olması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında da Manisa merkezde 3'üncü metropol ilçe olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

“Başkan Balaban tüm desteklerini veriyor”

Muradiye Mahalle Muhtarı Eyüphan Aykıran, Muradiye’nin ilçe olmayı hak ettiğini söyleyerek, “Gelişimi açısından çok önemli. 60 tane köyün Muradiye Mahallesi’nden geçmesi büyüklüğünü gösteriyor. Muradiye halkı ilçe olmasını istiyor. Muradiye’nin resmi rakam yok elimde ama 50 binin üzerinde nüfusu bulunuyor. Muradiye göç alıyor. Manisa’nın ilçelerinden gelen insanlarımız burada ikametini sürdürüyor. Ama adresini aldırmıyor. Bu nedenle nüfusumuz yüksek. Muradiye ilçe olmayı çoktan hak etti.  Muradiye’nin altyapı sorunu bulunuyor. İflas etmiş durumda. Muradiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar imar sorunu ile karşı karşıya. İnsanlarımızın bu konuda beklentileri var. Altyapı sorunu devam ediyor. Önümüzdeki genel seçimlerden sonra Muradiye Mahallesi’nin ilçe olabileceği konuşuluyor. Biz en uygunu olacağını düşünüyoruz. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, bu konuda tüm desteklerini veriyor. En az Muradiye Mahallesi’nde yaşayan insanlar kadar Semih Başkan Muradiye’nin ilçe olmasını istiyor. Muradiye, Manisa’nın 5 ilçesinden büyük bir mahalle. Resmi kurumlar buraya gelecek. Muradiye Mahallesi için çok önemli bir atılım olacaktır. Umarım düşünüldüğü gibi ilçe olur” şeklinde konuştu. 
 


 

Muhabir: ALİ GÖZEN