Ürünlerinin fabrikalarda kabul görmemesi nedeniyle ciddi zarar eden çiftçiler, tarım politikalarındaki plansızlıktan şikayetçi.

Ürünler pazarda yer bulamıyor

Dört ay boyunca emek verdiği ürünlerinin pazarda yer bulamaması nedeniyle büyük maddi kayıplar yaşadığını belirten Çiftçi Ferit Turhanlı, “Bu ürün dört ayda yetişiyor ama bir yılımızı verdik. Sadece bu değil, ürün iki gün fabrika fabrika gezdikten sonra red yedi. Bunu baştan ya ekmeyin desinler, ekiyorsak da alsınlar, pazar bulsunlar. Tarımda doğru düzgün ekim politikası olmayışından dolayı biz zarar ediyoruz,” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı! OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı!

"Böyle giderse seneye çiftçilik yapmayacağım"

Bir diğer çiftçi Ali Özdinç de, yaşadığı hayal kırıklığını dile getirerek,

"Nisanın 20'sinde başlayan serüvenimiz, iki gündür fabrika fabrika gezen kamyonumuzun red yemesiyle sona erdi. Ben 30 yaşındayım, böyle giderse seneye çiftçilik yapmayacağım, bırakıp fabrikada işçi olacağım. Rezilliğimizi görün, dört ayımı verdim bu mala, dört ay emek harcadım," dedi.

Bu durum, tarımda plansız ekim politikalarının yaratabileceği sonuçları gözler önüne seriyor.

Çiftçiler, belirsizlikler ve zararlar nedeniyle tarımsal üretimden uzaklaşma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek yetkililerden yardım istiyor. 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU