Merakla beklenen Avrupa'nın en büyük turnuvası Euro 2024'te final zamanı. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finalistler İngiltere ve İspanya kupayı eve götürmek için mücadele etmeye hazır. İspanya ve İngiltere Berlin Olimpiyat Stadı’nda kozlarını paylaşacak.

Euro2024'te finalistlerdn İspanya kupayı 4'üncü kez kazanıp müzesine götürmek isterken diğer son iki yılın finalisti İngiltere bir ilki yaşayarak şampiyonluğu hedefliyor. Avrupa'nın en büyük turnuvasında gözler İspanya-İngiltere finaline çevrilmiş durumda.

İspanya rekorun İngiltere bir ilkin peşinde

Oynadığı bütün karşılaşmaları kazanarak yeniligisiz şekilde finale yükselen İspanya turnuvadaki en formda takım. Diğer finalist İngiltere ise bu sezon beklenen performansı grup aşamalarında ve elemelerde gösteremedi. Finale kadar istediği performansı gösteremeyen İngiltere aynı zamanda Euro 2020'de finale yükselmiş ve penaltı atışlarında İtalya'ya mağlup olarak turnuvadan 2'inci olarak dönmüştü. İspanya Avrupa Şampiyonası kupasını 4 kez kazanarak bir rekor kırmak istiyor öte yandan İngiltere ise bir ilki yaşayarak ilk Avrupa şampiyonası kupasını kazanmak istiyor. 

İspanya-İngiltere maçı ne zaman?

24 ülkenin şampiyonluk için mücadele verdiği Avrupa Şampiyonasında finalistler İspanya ve İngiltere oldu. Almanya'nın Başkenti Berlin'de oynanacak olan final maçı müsabakaları aynı ismi taşıyan Berlin Olimpiyat Stadında oynanacak. Maç 14 Temmuz Pazar (bugün) oynancak.

Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı! Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı!

Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan hakem François Letexier yönetecek.

İspanya İngiltere maçı saat kaçta?

Tüm gözler 14 Temmuz Pazar günü oynanacak İspanya-İngiltere maçına çevrilmiş durumda. Finalin ise saat kaçta başlayacağı merak konusu oldu.  Berlin olimpiyat stadında oynancak olan final maçı saat 22.00'de başlayacak. 

Euro 2024 Finali hangi kanalda yayınlanacak?

Euro 2024'te bütün maçları naklen yayınlayan TRT1 bugün saat 22.00'de başlayacak olan final maçını da naklen yayınlayacak. 

Kaynak: HABER MERKEZİ