Şehzadeler Belediyesi, 15 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Günü çerçevesinde başlattığı projeyle kırsal mahallelerde yaşayan kadınları Kanser Erken Teşhis açısından Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) getirerek meme kanseri taraması yaptırıyor. Taramalar İlçe Sağlık Müdürlüğü de taramaları gerçekleştiriyor.10 Ekim’de Belenyenice mahallesinden başlayan tarama Sırasıyla 11 Ekim’de Karaağaçlı, 16 Ekim’de Aşağıçobanisa, 17 Ekim’de Kalemli, 18 Ekim’de Halıtlı mahallesinden kadınlar tarama için KETEM’e getirilecek. Projenin diğer aşamaları ise 23 Ekim’de Karaoğlanlı, 25 Ekim’de Yeşilköy, 31 Ekim’de ise Selimşahlar mahallelerinden kadınların taramaya katılmasıyla sona erecek.

Şehzadeler Belediyesi’nden Kadınlara Erken Teşhis Için Tam Destek   (1)

Şehzadeler Belediyesi’nin sağladığı ulaşım imkânı sayesinde kadınlar mahallelerinden alınarak KETEM’e getirilecek. İşlemlerinin ardından tekrar mahallelerine geri götürülecek. Bugün gerçekleşen taramaya katılan kadınları, Şehzadeler Belediye Meclis Üyeleri ve Sağlık Komisyonu Üyeleri Zerrin İşnel, Aleyna Akyürek ile Kent

Konseyi Başkanı Yasemin Gümüş ve Yürütme Kurulu ziyarette bulundu.Kadınlarla sohbet eden meclis üyeleri, meme kanserinin erken teşhisi ve düzenli taramaların önemini vurguladı. Belediye Meclis üyeleri ve Kent Konseyi yürütme Kurulu üyeleri, tarama için KETEM’e gelen kadınlarakaranfil dağıttı. Ziyaretin ardından, heyet Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Müjde İlgün ve KETEM Sorumlusu Dr. Şebnem Güvenç ile bir araya geldi.

Şehzadeler Belediyesi’nden Kadınlara Erken Teşhis Için Tam Destek   (2)

KETEM’in çalışmaları hakkında bilgi aldı. İlgün ve Güvenç  ziyarete katılan heyete meme kanserinde farkındalık oluşturmak adına pembe kurdele taktılar.

MADOST Yeni Yönetim Kuruluyla ilk toplantısını yaptı MADOST Yeni Yönetim Kuruluyla ilk toplantısını yaptı

Şehzadeler Belediyesi’nden Kadınlara Erken Teşhis Için Tam Destek   (3)

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU