Manisa Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Özge Arslan ve çok sayıda avukat katılım gösterdi.

Manisa'da 92 yaşındaki Kore gazisine son görev Manisa'da 92 yaşındaki Kore gazisine son görev

Sevgi Başak Yeşil Malay,Manisa Barosu'nun ilk kadın başkanı olarak ilk mazbatasını aldı

" Manisa'da vicdanlı, kalbi sevgi dolu avukatların olduğunu sizler bize ispat ettiniz"

Başkan Malay, zorlu bir süreçten geçtiğini belirttiği konuşmasında, "Sevgi ve kucaklayıcı bir dil kullanarak, baronun herkes için olduğunu vurgulayarak yola çıktık. Her türlü yanlış ve haksız ifadeye karşı meslektaşlarımızın hem kalbine hem de aklına güvendik. Bu güveni boşa çıkarmadığınız için sizlere minnettarım. Manisa'da vicdanlı, kalbi sevgi dolu avukatların olduğunu sizler bize ispat ettiniz. Bundan sonraki her günümüzü, bize güvenenleri hayal kırıklığına uğratmamak ve bize inanmayanların güvenini kazanmak için çalışarak geçireceğiz" dedi.

Sevgi Başak Yeşil Malay,Manisa Barosu'nun ilk kadın başkanı olarak ilk mazbatasını aldı

"Kadınların ayaklarına takılan engellerin ne kadar zorlu olduğunu daha iyi anladım"

Bir kadın olarak baro başkanı kürsüsünden hitap etmenin kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren Malay, "Yüzde 42'sinden fazlası kadın olan bir kurumda bir kadın başkanın olmaması bize her zaman eksiklik gibi geliyordu. Bu süreçte, kadınların ayaklarına takılan engellerin ne kadar zorlu olduğunu daha iyi anladım. Şiddetin her türlüsüne maruz kalıyoruz ve baro başkanı adayı olarak 'O kadın yapamaz' şeklindeki ithamlarla karşılaştım. Ancak kendime ve ekibime olan inancımla bugüne ulaştık. Buradan tüm kız çocuklarına ve kadınlara seslenmek istiyorum: Öncelikle kendinize güvenin, herkese sevgiyle yaklaşın, ama güven konusunda seçici olun" diye konuştu.

Sevgi Başak Yeşil Malay,Manisa Barosu'nun ilk kadın başkanı olarak ilk mazbatasını aldı

Malay, konuşmasının ardından yeni yönetim kurulunu tanıtarak töreni sonlandırdı.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU