Manisa Valisi Enver Ünlü, Salihli ilçesinde cuma günü meydana gelen yangın sonrası bölgeye hareket etti.

Yuntdağı Yağlı Güreşleri iptali, AK Parti'de tepkilere neden oldu Yuntdağı Yağlı Güreşleri iptali, AK Parti'de tepkilere neden oldu

Burada vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ünlü,

“Salihli ilçemizde Yağbasan ve Karasavcı mahallerimizi çok yakından etkileyen ve Cuma günü öğlen saatlerinde başlayan yangına, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımız başta olmak üzere, Orman Bölge Müdürlüğümüz, Jandarmamız, buradaki bütün kurumlar ve vatandaşlarımız 9 hava aracı, 51 söndürme ekibi, iş makineleri, 337 personel, 14 saat boyunca büyük bir mücadele ile müdahale etti. Yangın Cuma gece saatlerinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz halen sahadalar. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Metruk 3 ev ile bir tane evimiz zarar gördü. Onlarla ilgili AFAD ve Büyükşehir Belediyemiz gereken destekleri verecekler” dedi. 


Manisa Valisi Enver Ünlü, yangınlara karşı vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunurken,

“Vatandaşlarımızdan tek ricam, yangınlarımızı önleme amacıyla tüm yasaklama kararlarına uymalarıdır. Yangının en büyük sebebi, anız, izmarit, cam kırıkları, elektrik telleri, trafolar ve tarımsal faaliyetlerdir. Lütfen bu konuda duyarlı olalım, dikkatli olalım. Rabbim bir daha bu tür afetler yaşatmasın. Büyük bir işbirliği ve fedakarlık gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Manisa Valisi Enver Ünlü’yü telefonla arayarak, iki mahalledeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.   

Muhabir: ÖZGE AY