Manisa'nın Soma ilçesinde mahkemeden tarla satılıktır Manisa'nın Soma ilçesinde mahkemeden tarla satılıktır

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 50 yıldır esnaflık yapan Köfteci Mevlüt Karapaça, adeta Manisalı vatandaşları 1980'li yıllara götürüyor.  Yaptığı lezzetli ekmek arası köfte, tavuk ve ciğer ile yurttaşların damak lezzetini mest ediyor. Yarım asırdır esnaflık yapan Mevlüt Karapaça, vatandaşların teveccühünü aldığını dile getirdi. Karapaça, Manisa’da eski esnaflarının artık emekliye ayrıldığını ancak kendisinin ömrünün sonuna kadar mesleğine devam edeceğini kaydetti.   

"İlk Seyyar olarak başladım"


Mesleğinde başarılı olmanın sırrını çok çalışmak olduğunu ileri süren Karapaça, 

“50 yıldır bitmeyen bir aşk ile çalışıyorum. Gülümsemesini bilmeyen esnaflık yapmasın şiarını edinmiş birisiyim. Bu sayede yıllardır kazanıyorum. İşime ilk olarak 50 yıl önce seyyar esnaflık yaparak başladım. Bütün Manisa’yı seyyar arabam ile turladım. Sonradan dükkânı açtım. Olduğum konumda 29 yıldır devam ediyorum. İnsanlar sizi tanıdıkça ve sevdikçe daha çok benimsiyor. Esnaf olmanın en güzel tarafı gülümsemek. Vatandaşlar yemek yemeği bahane ederek sırf sohbete geldiğini çok iyi biliyorum. Elbette bizler azmediyoruz ve doğru insan olarak karşılığını alıyoruz.  Her zaman yardımsever oldum ve bunun karşılığını Allah bana misli ile geri verdi. Mesleğe başladığım zamanlar modern mekânlar bulunmuyordu. Şu an her yerde kocaman mekânlar. Elbette beğenen vardır. Ama eskilerin her zaman daha güzel olduğuna inanıyorum. Büyük yerlerde fiyatlar fazla. Bizler her bütçeye uygun hizmet veriyoruz. Bu sayede genellikle bizleri tercih ediyorlar. Bu durumdan oldukça memnun kalıyoruz” diye konuştu.

"Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır"


Mesleğini seven insanların başarılı olduğunu vurgulayan Karapaça,

“Her insan mesleğini sevmek zorunda değil. Ama sevmediği takdirde başarılı olmuyor. Mesleğine gerçekten âşık olan bir insan, her daim başarılı olmak zorundadır. Atatürk’ün çok güzel bir sözü vardır; "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" şahım bu söze göre yaşıyor. Ben eminim ki başarılı olmamın sebebi işimi sevmemden kaynaklanıyor. Dışardan bakıldığından çok eski bir işletmem var. Sohbetime gelenleri görünce yaptığım işten zevk almaya başlıyorum. Eğer ki ben işimi bırakırsam kendimi kötü hissederim. Artık 50 yıldır bedenim, zihnim alışmış. Çalışmadan rahat etmiyorum” şeklinde konuştu. 

"Gençler kendini keşfetsin"


Gençlerin bildiği işi yapmasını ifade eden Mevlüt Karapaça, sözlerine şöyle son verdi:

“Gençleri gözlemlediğim zamanlar olabiliyor. Kafa karışıklığı görüyorum. Elbette birçok nedeni vardır. Ama gençlerin kendini keşfetmesini diliyorum. Bilmediği hiçbir işi yapmasınlar. Mutlaka bir meslek öğrensinler.

Bildikleri alanda başarılı olsunlar. Daha sonradan bilmediği meslekleri öğrendikten sonra girişimci olsunlar. Çok okusunlar ve her zaman dinlemesini öğrensinler. Başta gençlere herkesin işlerinde kolaylıklar diliyorum.’’
 

Ccb43072 Aacf 4223 8Fb1 3652E4186C2F

D8Fcd915 627D 4Cbc B3Cb 46E4C0408C91

B03Ea0F1 38F4 4E96 B34C 680E3488Fd62

E13256Ef B398 48B0 B7Fb 510Deafff90E

Muhabir: ALİ GÖZEN