Yılbaşına sayılı günler kala, bu özel tarifi denemek için hemen hazırlıklara başlayın. Lezzet garantili bu tarif, yeni yılı karşılamanın en şık ve en lezzetli yolunu vaat ediyor. Hadi gelin yılbaşı sofranızın yıldızı olacak bu tarife birlikte göz atalım. İşte tarifimiz…

Yeni Yıl Sofralarının Yıldızı Özel Hindi Tarifi!

İlk aşama: Yüksek ısı!

Tarifleri lezzetli kılan aşamanın ön hazırlık kısmı olduğuna dikkat çeken Aşçı Dindar,

“Tarifleri lezzetli kılan aşama ön hazırlık kısmıdır. Hindimizin daha lezzetli yumuşacık ve sulu pişmesi için ilk aşama yüksek ısıda mühürlemektir. Bu aşama, hem hindi etinin suyunu muhafaza etmesini hem de daha yoğun bir lezzet kazanmasını sağlıyor. Hindinizi mühürledikten sonra, rosto için ideal dilimler elde etmek adına eti şeritler halinde kesmeniz gerekiyor. İşte bu aşama, sofranızın hem görsel hem de lezzet açısından büyüleyici olmasının kapılarını aralıyor” dedi.

Yeni Yıl Sofralarının Yıldızı Özel Hindi Tarifi! (2)

Aşçı Dindar’dan özel sos tarifi

‘Bir hindi tarifinin olmazsa olmazı ise elbette sosudur’ diyen Dindar,

“Bu özel tarifimizde sizlere tam anlamıyla bir lezzet şöleni sunuyor. İşte hindimizi daha lezzetti kılacak o sos için gerekli malzemeler; 5-6 iri boy havuç, 3-4 adet dörde bölünmüş soğan, 1 demet maydanozun sapları, 400 ml kadar soya sosu, Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ve biraz un!” dedi.

“Tüm eve yayılan kokular, iştahınızı kabartacak!”

Aşçı Dindar bir sonraki aşamayı şu şekilde anlattı:

“Tüm bu malzemelerle hazırladığınız sos, hindinizin üzerine gezdirilmek için mükemmel hale geldi. Tepsinize yerleştirdiğiniz hindi dilimlerinin üzerine bu sosu süzerek dökün ve ardından tepsiyi alüminyum folyoyla kapatın. Hindi, bu enfes sosun içinde ağır ağır pişerken tüm evinize yayılan kokular, iştahınızı kabartacak.”

Sofrayı tamamlayacak dokunuşlar!

Alternatif seçenekleri sunarak sofrayı süslemeye devam eden Aşçı Dindar,

Demirci’nin doğal güzelliği tabiat anıtı oluyor Demirci’nin doğal güzelliği tabiat anıtı oluyor

 “Hindi rostosunun yanında sunulacak patates püresi, yumuşacık dokusuyla sofranızı tamamlayacak. Ama bu özel tarif, yılbaşı sofranızda tek başına kalmamalı! Yanında köz patlıcan çorbası, mantarlı-soğanlı iç pilav çok yakışacaktır. Sofralarınız renklendirecek pembe sultan ve tarator gibi eşlikçilerle sofranızı adeta bir ziyafete dönüşecektir” ifadelerini kullandı.

Yeni yıl sofralarının yıldızı Özel hindi tarifi!

Yeni yıl sofralarının yıldızı Özel hindi tarifi!

“Tüm misafirlerinizden tam not alacak”

Dindar ‘sofranıza tarifsiz bir lezzet katacak bu hindi, tüm misafirlerinizden tam not alacak’ diyerek , “Bu özel hindi tarifi, yeni yıl kutlamalarınızda hem midenize hem de ruhunuza hitap edecek. Yeni yıl ruhunuza neşe, sofranıza ise tarifsiz bir lezzet katacak bu hindi, tüm misafirlerinizden tam not alacak. Şimdiden afiyet olsun ve mutlu yıllar!” dedi.

Muhabir: BENZA GÜRLER