Yılbaşı akşamını unutulmaz bir lezzet şölenine dönüştürmek isteyenler için Manisalı  aşçı Merve Dindar, birbirinden özel menüler hazırladı. Dindar, yılbaşında hem göze hem de damağa hitap edecek sofralar için iki farklı menü önerisi sundu.

Aşçı Dindar’dan ilk menü

Aşçı Dindar yılbaşını süsleyecek ilk menüyü anlattı:

“İlk menüde Anadolu çorbasıyla başlayan lezzet şöleni, iç pilavlı fırında tavukla devam ediyor. Yanında sebze sote ve mevsim salatası yer alırken, başlangıç olarak sofrada fava’yı tercih edebilirsiniz. Menünün tatlısı ise damaklarda iz bırakan trileçe olmalı” dedi.

Geleneksel lezzet arayanlara ideal  bir seçenek

Dindar ek olarak bir menü daha önerdi. Geleneksel lezzet arayanlar bu menüye bakabilir diyen Dindar,

“İkinci menü ise geleneksel lezzetleri sevenler için ideal bir seçenek. Eğer geleneksel bir tat arıyorsanız bu menü tam size göre.  Mercimek çorbası ile başlayan bu menüde, ana yemek olarak patates püresi eşliğinde sunulan dana rosto yer alıyor. Yanında pirinç pilavı ve yeşil salata gibi tamamlayıcı lezzetler bulunurken, tercihe göre coleslaw veya Rus salatası eklenebiliyor. Finalde ise tahinli peynir tatlısı yılbaşı sofralarını taçlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Hem sağlıklı hem lezzetli bir sunum

Şef Merve Dindar, yılbaşı akşamını daha keyifli hale getirmek için birkaç önemli ipucu da paylaştı. Dindar, yemeklerin hazırlanmasında planlı olunması gerektiğini vurgulayarak, “Çorba ve tatlı gibi bazı yemekleri önceden hazırlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca sofranızı mevsim sebzeleriyle zenginleştirerek hem sağlıklı hem de lezzetli bir sunum yapabilirsiniz” dedi.

Bu salata çeşitleri kaçmaz!

Dindar yılbaşı için salata çeşitlerinden de bahsetti. Dindar, ”Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazlarından biri de zengin salata çeşitleridir. Mevsim salatası, yeşil salata veya tercihe göre coleslaw, menüleri dengeleyici bir unsur olarak dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra, tatlı seçiminde hem hafif hem de unutulmaz tatlar tercih etmek, geceyi daha keyifli hale getiriyor. Trileçe ve tahinli peynir tatlısı bu konuda öne çıkan seçeneklerden ”dedi.

Grup Curcuna performansıyla büyüledi Grup Curcuna performansıyla büyüledi

“Bu menülerle kalpleri doyurmayı hedefledik “

Merve Dindar, yılbaşı sofralarının yalnızca yemeklerin değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygusunun paylaşıldığı anlara ev sahipliği yaptığını belirterek, “Bu menülerle sadece damakları değil, kalpleri de doyurmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.

Muhabir: HİLAL YİĞİT