Yunusemre Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Başkan Balaban’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Yunusemre Meclisi'nde Netanyahu'ya Tepki (4)

Mecliste Netanyahu'ya tepki gösterildi

Ağustos ayı Meclis Toplantısında İsrail’in yaptığı kıyıma ve Filistin’in mücadelesi konuşuldu.  Yunusemre Millet Çarşısı’nda yapılan Ağustos Ayı Meclis Toplantıs’nda Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban gündemi değerlendirdi. Belediye Başkanı Semih Balaban’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 46 madde görüşüldü. Toplantıda İsrail-Filistin olaylarını dikkat çeken Başkan Balaban, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD kongresinde alkışlanmasına tepki gösterdi. 

Yunusemre Meclisi'nde Netanyahu'ya Tepki (5)

Bugüne kadar Filistin davası için can veren kahramanları ayakta alkışlayalım”


Başkan Balaban ABD’nin en büyük katliamlardan biri olduğunu vurguladı. Netanyahu’nunayakta alkışlanmasının ‘insanlığın bitti nokta’ olarak değerlendiren Başkan Balaban; 

Başkan Durbay'dan Kuşlubahçe çıkarması Başkan Durbay'dan Kuşlubahçe çıkarması


 “ABD’nin Japonya’ya atom bombası atarak oradaki 150 bin insanın ölmesine neden olan en büyük katliamlardan biri. ABD’yi kınıyoruz ama aynı haydutluk bugün de devam ediyor. Gazze’de masum on binlerce insan katlediliyor. Orada bir soykırım var. Utanmadan bir de 24 Temmuz’da Amerikan Kongresi’nde İsrail Başbakanı Netanyahu ayakta alkışlanıyor. Buna da insanlığın bittiği nokta diyorum, şiddetle kınıyorum. Biz de burada Gazze’de savaşan o yiğit insanları, bugüne kadar Filistin davası için can veren kahramanları ayakta alkışlayalım” dedi.

Yunusemre Meclisi'nde Netanyahu'ya Tepki (3)


Başkan Balaban’ın meclis toplantısındaki konuşmasından sonra, meclis üyeleri Filistin’in mücadelesini ayakta alkışladı. Toplantı sırasında yakın zamanda sağlık sorunları nedeniyle operasyon geçiren Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a şifalaer dileyen Başkan Balaban aynı zamanda Olimpiyatlarda yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımını kutladı.

Yunusemre Meclisi'nde Netanyahu'ya Tepki (2)

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU