Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Meclia Üyeleri,Fevzi Düzövüt, Ali Rıza Ruayercan, Gürsel Tan, Mehmet Avcı, Şencan Yeşilköy, Alaattin Cem Oturak, Salih Okta, Ayşe Barutçuoğlu, Aysun Yıldırım, Nafiz Azgın ve Soner Özen katılım sağladı.


Gölmarmara Ağustos ayı Meclis Toplantısı'nda;
Atatürk mahallesi 138 sokak  ve 115 sokak arasında kalan parkın Zübeyde Hanım parkı adlandırılması  gereği kabul edildi.Belediye başkanları olarak aşevi açılması için belediye başkanına yetki verilmesi,gündemdeki 3 maddeye de plan bütçe komisyonuna havale yapılması,Belediye Başkanlığı adına çocuklar için gündüz konukevi açılması,çocuklar için gündüz konukevi kuruluşu ve işleyişi hakkında yönetmenliğin kabul edilmesi,konuşuldu.

"Taşımalı eğitimle gelen çocuklarımız var"
 

Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, toplantı sırasında yardıma ihtiyacı olan birçok vatandaşın olduğunu söyleyerek,

"Seçimde vaatlerimizin içinde olan aşevi bununla ilgili yetkiyi biz alacağız ilk önce  komisyonla görüşmemiz lazım aşevinin  Gölmarmara için önemli olduğunu düşünüyorum çünkü taşımalı eğitimle gelen çocuklarımız var ihtiyaç sahipli aileler var bir de yardımda bulunacak çok vatandaşımız var." diye konuştu.

 "Bizim kreş ve bakımevlerimiz tam zamanlı olacak" 

Başkan Aykan, toplantı sırasında yaptığı konuşmada açacakları bakım ve kreş evlerinin tam zamanlı olacağını vurguladı. Başkan Aykan, anne ve babalara destek olacaklarını söyleyerek;

"Kreş ve gündüz bakımevi için şöyle bir şey bizim memurlarımız özellikle tam zamanlı çalışan memurlarımızda büyük bir şikayet var çünkü milli eğitimin kreşleri ve Çocuk evleri saat 14.00’da kapanıyor  memurlarımız malum 17.30 -18.00’a kadar çalışıyor. Bizim kreş ve bakımevlerimiz tam zamanlı olacak hem bu konuda da Gölmarmara’daki bu sorunu ortadan kaldırmış oluruz. Çalışan annelerimize babalarımıza destek oluruz diye düşündüm. Zaten sosyal belediyeciliğin getirdiği  sorumluluklardan biriside budur. Bu yüzden böyle bir karar aldık ama biz bunları yine plan bütçe komisyonuna havalısın yapacağız. Orada görüşmeler yapılacak daha sonra tekrar burada bir dahaki aydaki meclisimizde görüşeceğiz." dedi.

"Çalışmalarımızın hepsi bir alanda olacak"

Gölmarmara'da Büyükşehir'in desteği ile Kent Lokantalarının açılacağını söyleyerek;

"Bunların hepsi yerli olacak aşevimizin yanında belediye başkanımızın tasarrufunda olan kent lokantaları var Manisa’da açılıyor. Aşevimiz olduğu sürece  Büyükşehir de desteğini vererek orada Kent Lokantası da olacak daha ucuza yemek yiyebilecekler ama bunların hepsi bir alanda olacak kreşimizde gündüz bakımevimiz de gündüz konukevi şöyle bir şey seçim zamanında aklımda vardı. Kreşten farklı olarak saatlik bir şekilde anneler çocuklarını bırakabilecek." şeklinde konuştu.

"Yaprak sezonunda anneler işe gidebilecek"

Seçim zamanından beri yaprak sezonunda iş ve işçi sıkıntısı olduğunu belirten Başkan Aykan,

Karayakup'ta yaralar sarılıyor Karayakup'ta yaralar sarılıyor

"Seçim zamanında gezdiğimde  bu sıkıntı vardı yaprak sezonunda işe ihtiyaçları var işe gitmesi lazım çocuklarını bırakacak yer bulamıyorlar. Konukevi dediğimiz yer de hanımlar çocuklarını bırakabilecek yani bunu bu şekilde düşündük.  Verdiğimiz sözleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 30 Ağustos-5 Eylül  kurtuluş haftası düzenleyeceğiz. Onunla ilgili de çalışmalarımız var 30 Ağustosta konserimiz olacak  5 Eylül kurtuluş haftası boyunca 6 Eylül parkı içinde fuar Havas’ında festival düzenliyoruz. Bunların görüşmeleri yapılacak halkımızı daha sonra bilgilendiririz." ifadelerini kullandı. 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU