Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi ağustos ayı olağan toplantısını gerçekleştirildi. Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e Manisa FK ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı ile ilgili sorular yöneltti.

Karayakup'ta yaralar sarılıyor Karayakup'ta yaralar sarılıyor

Başkan Ferdi Zeyrek, toplantıda yaptığı açıklamada, Manisa FK’nın kaçak su kullandığını belirterek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı'nın satıldığını ifade etti. Başkan Zeyrek'in bu açıklamaları, meclis üyeleri arasında dikkat çekti ve toplantının gündemine damgasını vurdu. 

Başkan Ferdi Zeyrek açıkladı: 20 Ağustos'ta başlıyor


“Satıştan bir lira bile para almadık”

Gecen yıl Manisa Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’na büyükşehir belediyesinden aktarılan para 210 milyon lira olduğunu dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek,

“Bu yıl 210 milyon lirayı basketbol kulübüne harcamak yerine, 147 tane suyu olmayan köyümüze su götürdük. 5 yıl olmak şartıyla, basketbol takımının adı Manisa Basketbol Kulübü olması kaidesiyle satışını gerçekleştirdik. Bu satıştan bir lira bile para almadık. Çünkü NBA dahil olmak üzere birçok üst ligden oyuncularla birlikte Manisa’da basketbolu en iyi temsil edecek bir şirket yapısına devrettik. Artık sadece eski başkanın damadına, kendine oyuncak olarak kullandığı ve geçen yılda 210 milyon lirasını bu şehrin aktarmak yerine 147 köye su götürmeyi tercih ettik” diye konuştu. 

Başkan Ferdi Zeyrek açıkladı: 20 Ağustos'ta başlıyor


“Kaçak boru döşemişler”

Manisa FK’nın tesislerden çıkması konusunda mecliste karar aldıklarını söyleyen Başkan Ferdi Zeyrek, son olarak şunları söyledi:

“Futbol kulübünün yani şirket yöneticilerinin çıkmamaları konusunda ellerinden geleni yaptılar. Mahkemeye gittiler, tabi gidebilirler, en yasal haklarıdır. Uncubozköy Mahalle’sinde basınç ve su kaybı isimli bir çalışmamız vardı. Basıncın ve su kaybının en çok kullanıldığı yerler, eğitim kurumları ve tesislerdi. O sebep ile birçok abonenin su saatlerinde denemeler yaptık. Ama bu zamana kadar yaptığımız denetlemelerde kimsenin sesi çıkmazken, Manisa FK’nın abone saatini aldığımızda birden Manisa’da yer yerinden oynadı ve basına bu bilgi düştü. Saati aldıktan sonra testlerden geçirdik ve saati tekrar yerine taktık.  Saati söktüğümüzde MASKİ ekiplerimizin yaptığı araştırmalarda, kulüp bizim suyumuzu kaçak kullanıyormuş. Yedek bir boruyla kaçak bir su çekmişler. Yıllardır tesisimizi hunharca kullanarak bize zarar verenler maalesef suyumuzu da kaçak kullanmış. Elbette bunun da yasal yollardan gerekli adımlarını atacağız. Manisa FK’ya özellikle yapılmış bir durum değildir. O bölgede yapılan tüm abonelere basınç ve kaçağı önlemek için yapılan bir uygulama idi. Manisa FK’nın suyu kaçak kullandığını görünce yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu bir kere daha görmüş olduk. Şehrin tesisini, büyükşehir belediyesinin araçlarını, iş gücünü basınını her şekilde kullanıp komik bir rakamla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden kiralayan bir şirket maalesef bizden önceki başkanın diğer damadı da futbol kulübüne entegre etmişler ve bir de utanmadan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin suyunu da kaçak kullanmışlar. Biz bunun üzerine yaptırımlarımıza devam edeceğiz. Bu şehrin bir kuruşunu bile bundan sonra kimseye çaldırmayacağız. Biz 31 Mart’ta bir ismi değiştirmedik, biz 31 Mart’ta bu zihniyeti değiştirdik. Bu mücadelemiz tüm rantçılara karşı devam edecek. Bu şehrin her kuruşuna sahip çıkacağız ve kurtaracağız. Tekrardan söylemek istiyorum; Manisa Futbol Kulübü, yıllardır tesislerimizi karşılığını ödemeden kullandınız. Burada 400 tane köyde internet yokken, 147 tane köyde içme suyu yokken buraların paraları sizlerin futbolcularına gitti. Bunlara göz yuman bir yönetim yok. Bir de utanmadan suyumuzu kaçak kullandınız ve ‘su saatimizi söktünüz’ diye bunu basına veriyorsunuz. İnsan önce bir aynaya bakar. Bu yaptıklarından utanır. Soma’da, Demirci’de dağ köylerinde yalın ayak dolaşan çocukların hakkı vardır o parada. Bu hakkı asla ve asla bu tip girişimcilere yedirtmeyeceğim. Damadın birini basketbola, diğer damadı futbola vermiş, bu şehrin parasını bunlara harcamış bir zihniyeti de buradan kınadığımı ifade etmek istiyorum.” 

287652B6 Manisa Bbsk
 

Muhabir: ALİ GÖZEN