Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Salihli ilçesine bağlı Mersindere mahallesinde vatandaşları ziyaret ederek, temizlik çalışmalarını inceledi. Derenin 40 yıldır temizlenmediğini açıklayan Başkan Zeyrek, vatandaşlara dereyi temiz teslim edeceklerinin sözünü verdi. 

Başkan Zeyrek her hafta farklı bir ilçeyi ziyaret ediyor. Bu ziyaretler kapsamında bu hafta Salihli ilçesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ile ilçenin sorunlarını konuştu. Başkan Zeyrek, ilçede bulunan Mersindere mahallesini ziyaret ederek, 40 yıldır temizlenmeyen dere hakkında bilgi  aldı. MASKİ tarafından yürütülen dere temizliği çalışmalarını yerinde takip eden Başkan Zeyrek’e Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ve MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Enver Akgün de eşlik etti.

Ferdi Zeyrek, “40 Yıldır Temizlenmeyen Dereyi Temizliyoruz” (6)

Ziyareti sırasında vatandaşlarla konuşan Başkan Zeyrek, moloz dökeni ve çöp atanları uyarmalarını ve belediyeye şikayet etmelerini söyleyerek;
“Mersindere mahallemizin 40 yıldır temizlenmeyen 3 kilometrelik dere yatağını temizliyoruz. Ardından derenin geçiş noktasında menfez imalatı yapacağız. Sizlere temiz bir şekilde emanet edeceğiz. Bu emanet, yarınlara emanet. Moloz dökeni, çöp atanı uyaracak, ilçe belediyesine, büyükşehir belediyesine bildireceksiniz. Bir daha sorun yaşamamanız için buradayız” dedi. 

Başkan Zeyrek Salihlili vatandaşların yanında: 40 yıldır temizlenmeyen dere temizlendi

Mahalle  sakinleri Başkan Zeyrek’e taleplerini ve temizlik çalışmaları hakkındaki görüşlerini paylaştı. 

Başkan Zeyrek Salihlili vatandaşların yanında: 40 yıldır temizlenmeyen dere temizlendi

Gökhan Yalçıner, ““3 kilometrelik deremize hiç bakan olmadı”
Mahalle sakini Gökhan Yalçıner, “40 yıldır Mersindere mahallesinin deresinin temizlenmediğini belirterek, “3 kilometrelik deremize hiç bakan olmadı. Vatandaşlar çöplerini döküyor. Bunun sonucunda da sel, taşkın oluyor. Temizlenirse güzel olacak” dedi.


Gülay Özter, ““Yıllardır burada temizlik yapılmıyor”
Mahalle sakini Gülay Özter, “Yıllardır burada temizlik yapılmıyor. Tarım arazilerimiz de bu kokudan etkileniyor. Kısacası mahallemiz koku içinde. Temizlik çalışmaları da başladı. İnşallah sonu da gelir. Ben bu mahalleye geleli 30 yıl oldu. Bu süre içinde hiçbir şey yapılmadı. Daha önceki yönetimlere söylüyorduk ama bizleri geçiştiriyorlardı. Siyasi tercihlerimizden dolayı bizleri önemsemiyorlardı” dedi.

Başkan Zeyrek Salihlili vatandaşların yanında: 40 yıldır temizlenmeyen dere temizlendi

Aydın Kocabıyık, “Buraya gelip ilgilenmesi bizleri çok memnun etti”
Mahalle sakini Aydın Kocabıyık, “Geçtiğimiz yönetimlerden bir kişi bile mahallemize ziyarete gelmedi. Çok sevinçliyiz şu an. Bu yönetimin buraya gelip ilgilenmesi bizleri çok memnun etti. Böyle bir hizmet görmedik uzun yıllardır. Teşekkür ederim” dedi.

Muhtar Murat Yıldırım, “başvuru yapmamıza rağmen hiçbir şekilde hizmet gelmedi”
Yıllardır Mersindere’nin ihmal edildiğini belirten Mahalle Muhtarı Murat Yıldırım, “Dere ıslah ve temizlik çalışması 40 yıldır yapılmadı. Daha önceki muhtarlarımız başvuru yapmasına rağmen hiçbir şekilde hizmet alınamamış. Muhtarlığı kazandıktan 20 gün sonra Büyükşehir Belediyesine dilekçe yazdım. 10 gün içerisinde iletişime geçtik. Bugün Ferdi Başkanımın göreve gelmesiyle iş makineleri de çalışmaya başladı. Her şey için Ferdi Başkanıma teşekkür ederim” dedi.

Manisa KYK, yemekhane ve kantinleri denetleniyor Manisa KYK, yemekhane ve kantinleri denetleniyor

Başkan Zeyrek Salihlili vatandaşların yanında: 40 yıldır temizlenmeyen dere temizlendi
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU