Pele, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

20. Yüzyılın en iyi oyuncusu olarak seçilen, Messi ve Ronaldo'ya kadar dünyanın en iyi oyuncusu olarak görülen 3 Dünya Kupası sahibi Pele hayatını kaybetti. Sporseverler de bu konu hakkında Pele hastalığı nedir, Pele neden öldü sorularına yanıt arıyor.

Bir yıldan fazla süredir kolon kanseri tedavisi gören Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin sağlık durumu kötüye gidiyordu. Yapılan açıklamada böbrek ve kalp rahatsızlıklarının kötüye gittiği ve bakıma ihtiyaç olduğu bildirilmişti.

PELE KİMDİR?

Edson Arantes do Nascimento 23 Ekim 1940, veya bilinen adıyla Pelé forvet pozisyonunda oynamış Brezilyalı eski bir futbolcudur. 1956'dan emekli olduğu 1977'e kadar, hazırlık maçları da dâhil olmak üzere oynadığı 1363 maçta attığı 1279 gol Guinness Dünya Rekorları'nda yer almaktadır.

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Pelé; Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stéfano ve Karl-Heinz Rummenigge gibi futbolcuların yanı sıra FIFA tarafından da "en iyisi" olarak nitelendirilmiştir. 2000'de Diego Maradona ile birlikte FIFA Yüzyılın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim