Manisa'da orman yangınlarıyla mücadele daha etkin olacak Manisa'da orman yangınlarıyla mücadele daha etkin olacak

Din görevlilerinin son aylarda şeriat düzenine yakın olan kadına yönelik olumsuz ve  küçük düşürücü sözleri artmaya başladı. Din görevlilerinin kadını hedef alan söylemlerine Manisa’da bir yenisi daha eklendi. 
MHP’LİNİN HAYIR YEMEĞİNDE HOCA KADINLARI HEDEF ALDI
İddialara göre 10 Eylül tarihinde Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Musaca mahallesinde MHP Akhisar İlçe Başkanlığında bir önceki dönem başkan yardımcılığı görevinde bulunan Mustafa Yıldırım’ın hayır yemeğine dua etmek için katılan ilçenin Ulu Cami hocası Osman Demirel, erkekleri uyan nitelikte kadınları küçük düşürücü söylemlerde bulundu. Hayır yemeğinde ayrıca MHP Akhisar İlçe Başkanı Pehlivan Ahmet Namal ile yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı öğrenildi. 
İddialara göre hayır yemeğinde cami hocası Osman Demirel’in kadınları hedef alan şu ifadelerde bulundu: “Kadınlar açık geziyor, karılarınıza sahip çıkın. Ey cemaat,  kadınlar ön plana çıkıyor, camide saf tutuyor, yakında dur demezseniz cenazeyi defnedecekler. Buna ‘Dur’ deyin.”
Cami hocası Osman Demirel’in hayır yemeğindeki dua sonrası yaptığı bu konuşma yemeğe katılan kadınların tepkisini çekti. 
“SİNİRLERİMİZ ÇOK BOZULDU”
Hayır yemeğine Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği’nin adına 7 dernek üyesiyle birlikte katılan dernek denetim kurulu başkanı Serpil Sözcüer, yaşadıkları olay karşısında çok şaşırdıklarını ifade etti. 
Hayır yemeğinde yaşanan olayla ilgili Sözcüer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Katıldığımız hayır yemeğinde dua başladı. Dua sırasında hoca bir den bire ‘Kadınlar açık geziyor, karılarınıza sahip çıkın. Ey cemaat,  kadınlar ön plana çıkıyor, camide saf tutuyor, yakında dur demezseniz cenazeyi defnedecekler. Buna ‘Dur’ deyin.’ diye cümleler söyledi. Ben arkadaşlarıma döndüm ve ‘Arkadaşlar ben yanlış mı duyuyorum.’ dedim. Herkes duyduğunu söyledi. Ben oraya derneğimiz başkanın adına gittim. Böyle bir konuşmayla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Sinirlerimiz bozuldu. Hatta ben oradaki arkadaşlarıma ‘Ben kalkıp buradaki hayırı dağıtırım. Ama benim başkanım yok.’ dedim. Benden başka diğer kadınlarda tepki gösterdi. Konuyu hayır sahibine de bildirdik.”
“GEREKLİ MERCİLERE ŞİKAYETLERİMİZİ İLETTİK”
Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği’nin Denetim Kurulu Başkanı Sözcüer, yaşanan olayın ardından konuyla ilgili şikayetlerini dernek olarak ilgili mercilere bildirdiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Gerekli mercilere şikayetimizi yaptık. Konuyu dernek başkanımıza ilettik ve yaşanan olayla ilgili hem de şikayetimizle ilgili gereken mercileri aradı. İlçe müftülüğüne, belediye başkanına, emniyet müdürüne ve kaymakama bu konuyu anlattık. Öncelikle konuyu kendilerine anlattık. Önümüzdeki günlerde hem kadınlar olarak hem de dernek olarak gerekli yerlere şikayet dilekçesinde bulunacağız.”
“KİMSE KADINLARI YOK SAYAMAZ, KÜÇÜK DÜŞÜREMEZ”
Sözcüer, kamu görevlisi olan cami hocasında bu tür sözlerin kadına yönelik düşmanlığı ortaya koyan sözler olduğunu belirterek sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “kamu görevlisi olan bir cami hocası o sözleriyle kadınları alçatmak ve küçük düşürmek istemiştir. Kimse kadınları küçük düşüremez. Kimse kadınlarımızı bu toplumda yok sayamaz. Kadınları yok saydı. Ben kadınlarımız için mücadele ediyorum. Son günlerde hem ilçemizde hem de Türkiye’de bu tür söylemler arttı. O hocanın eşi de, annesi de, kızı da bir kadın. Onların istediği kadın evinde otursun yemek yapsın, çocuğa baksın ve dışarı hiç çıkmasın. Böyle bir şey yok. Biz asla buna müsaade etmeyiz”
KADIN DEREKLERİ FEDERASYONUNDAN TEPKİ
Türkiye’de bir çok kadın derneklerini içinde barındıran Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun Manisa Koordinasyonu yaşanan olayla ilgili yazılı açıklamada bulundu. 
Yapılan yazılı açıklamada cami hacısının yaptığı konuşmanın Anayasa’nın 10’ncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ‘Pozitif Ayrımcılık’ ilkesine aykırı olduğu vurgusu yapılarak şu ifadelere yer verildi: “Düzenlenen hayırda konuşan Ulucami Hocası, Anayasamızın hem 10. Maddesi ile  10.maddesinin 2. Fıkrasında yer alan  ‘Pozitif Ayrımcılık’ ilkesine aykırı davranış sergilemiştir. Ortaya çıkan konuşmayı; eşit haklara sahip kadınlara inanç üzerinden had bildirmek,  kadınların sosyal hayattan çekilmesini görünmez olmasını sağlamak adına zemin oluşturmak, özellikle Manisa ili ve ilçelerinde artan kadınlara erkek şiddeti olaylarına olumlu bakmayı sağlayıcı unsurları kapsadığını düşünüyoruz. Bilinmesi gereken şudur ki; Mücadele edilen sosyal sorunların başında gelen şiddetin en yoğun uygulandığı kesimlerin başında maalesef kadınlar gelmektedir ve bu tür söylemlerin, yapılan şiddetin derecesini, şeklini, sayıca yoğunluğunu  daha da arttıracağı ortadadır. Hele ki  bunun devletin bir görevlisi tarafından bile isteye yapılması dehşet vericidir. Bu nedenle adı geçen şahsın ivedilikle inceleme yapılarak görevden alınmasını talep ediyoruz.”  [ilgili-haber=31532]