Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Gölmarmara’da buğday üreticileri ile bir buluştu. Buğday tarlalarında incelemelerde bulunan Bakırlıoğlu, açıklanan 2024 yılı hububat alım fiyatlarını değerlendirdi.

Chp’li Bakırlıoğlı “Çiftçiler Kaderine Terk Edilmiş Durumda” (5)

Çiftçilerin ekonomik zorluklarını ve beklentilerini dinleyen CHP’li Bakırlıoğlu, 

“Üreticiler, buğday için belirlenen kilo başına 9 lira 25 kuruşluk fiyatın, maliyetlerin çok altında olduğunu, kendilerini zor durumda bıraktığını dile getiren çiftçiler, üretim maliyetinin kilo başına 10 liranın üzerinde olduğunu belirtti. Bu şartlarda çiftçilerimizin borçlarını ödeme şansı yok. Kredi alma şansları yok. Alsalar da bu faiz oranlarıyla ödeme şansları yok. Ciddi sıkıntı içinde olan çiftçilerimizin sesini duyan yok.  Çiftçiler kaderine terk edilmiş durumda.” İfadelerinde bulundu.

Gördes’te Zakkum coşkusu Gördes’te Zakkum coşkusu

Chp’li Bakırlıoğlı “Çiftçiler Kaderine Terk Edilmiş Durumda” (1)

Açıklanan hububat alım fiyatları ne kadardı?

Açıklanan 2024 yılı Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hububat alım fiyatlarına göre makarnalık buğdaya ton başına 10 bin lira, ekmeklik buğdaya ton başına 9 bin 250 lira, arpaya ton başına 7 bin 250 lira verilecek. Öte yandan fark ödemeleri de Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere buğday için ton başına bin 750 liraya kadar, arpa için ton başına 750 liraya kadar fark ödemesi desteği verilecek. Bu destekle birlikte üreticilerin ton başına makarnalık buğdayda 11 bin 750 lira, ekmeklik buğdayda 11 bin lira ve arpada 8 bin lira geçecek
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK