Manisa’nın  Yunusemre ilçesinde bulunan ve 33,39 hektar büyüklüğünde bir alana sahip olan Osmancalı Fosil Ormanı, DKMP 4’üncü  Bölge Müdürlüğü Manisa İl Şube Müdürlüğünün teklifi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 11 Eylül 2024 tarihli ve 15124845 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ile ülkemizin 111’nci "Tabiat Anıtı" olarak tescil edildi.

Manisa Osmancalı’da Fosil Ormanı Tabiat Anıtı tescillendi

Osmancalı Fosil Ormanı, sahip olduğu jeolojik ve doğal özellikleriyle bilimsel, eğitimsel ve turistik açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu tescil işlemi, ülkemizin doğal mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına atılmış önemli bir adımdır.

Saruhanlı dikkat! 23 Eylül elektrik kesintisi Saruhanlı dikkat! 23 Eylül elektrik kesintisi

Tabiat Anıtı statüsü ile koruma altına alınan bu alan, biyolojik çeşitliliğin ve fosilleşmiş bitki kalıntılarının korunmasını sağlayarak, bölgenin jeolojik geçmişine dair önemli ipuçları sunacaktır. Ziyaretçiler için doğal bir laboratuvar işlevi görecek. Osmancalı Fosil Ormanı, hem araştırmacıların hem de doğaseverlerin ilgisini çekecek.

Manisa Osmancalı’da Fosil Ormanı Tabiat Anıtı tescillendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak, bu eşsiz doğal güzelliğin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması için gerekli tüm çalışmalar yürütüleceği açıklandı. Bölgedeki doğal varlıkların korunmasına yönelik duyarlılığın artırılması amacıyla kamuoyunu bilgilendirmeye devam edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ