Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği kapsamında okul bahçelerine açılan portatif havuzlar Manisalılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği il açılan portatif havuzlar 6-13 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz yüzme dersi veriyor.  

66E0B75A Ea6E 44F6 A58F Cfe86Da9B447

Manisa'da  Necati Bey İlköğretim Okulu ve Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu bahçesine kurulan portatif havuzlar ile maisalı çocuklar hem eğleniyor hem de yüzmeyi işinde usta isimlerden öğreniyorlar.

4Fd47341 6858 4174 9B9C 3Eff0A8Dac5C

Manisa'da şuan 2 okulun bahçesine kurulan portatif havuzlar manisalı çocuklar arasında büyük ilgi görüyor. Necati Bey İlköğretim Okulu ve Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu bahçesine kurulan portatif havuzlar eylül ayına kadar ücretsiz yüzme dersi verecek. 

2D5441Cf 0Af6 4535 9A5B C3Bcdf63311C

"Gerekirse yeni programlar açıyoruz"

Portatif havuzlarda yüzme eğitimi verildiğini ve bu eğitimin ücretsiz olduğunu vurgulayan Şehzadeler Belediyesi yetkilisi Salih Avdal;

“Eğitimlere 6 yaştan, 13 yaşa kadar olan çocuklarımız katılabiliyor. Derslerimiz ücretsiz. Tüm talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Gerekirse yeni programlar açıyoruz. Kursiyer öğrencilerimize haftada iki gün, birer saat olmak üzere eğitim veriyoruz.”

B5E42410 557F 4F3F 969D C2073Dc4Feb4

"Denge eğitimleri veriyoruz"

Çocukları suya alıştırarak yüzmeye teşvik ettiklerini belirten Yüzme eğitimeni  Muhammet Acar,

“Sonrasında nefes alıp verme eğitimleri, denge eğitimleri veriyoruz. Suya alışan çocukları ise yüzmeye teşvik etmek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. 

Yunusemre Belediyesi  personeline önem veriyor Yunusemre Belediyesi  personeline önem veriyor

Portatif havuzlarda eğitmen olarak görev yapan Yağız Berke Candan ise;

“Kursumuza heyecanla başladık, hayırlısı olsun. Çocuklar projeden çok memnunlar. 45 gün boyunca onlarla keyifli zamanlar geçireceğiz ve her birinin doğru şekilde yüzebilmesini sağlayacağız” dedi. 

2 yeni portatif havuz daha geliyor!

Necati Bey İlköğretim Okulu ve Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu bahçesine kurulan portatif havuzlara 500'e yakın çocuk geliyor. Manisalı vatandaşların yüzme havuzuna olan yoğun ilgisi nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi ve  Şehzadeler Belediyesi işbirliği kapsamında Nurlupınar ve Horozköy mahallelerine de yüzme havuzu projesi hayata geçemeye hazırlanıyor. 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU