Değerli dostlar kıymetli Manisalılar hepinize selamlar saygılar sunuyorum.

Değerli Manisalılar, nasıl bir şehirde yaşıyoruz ve nasıl şanslı insanlarız! Allah insanlara sunduğu nimetlerin tamamını Manisa'da yaşayanlara nasip etmiş. Ne kadar şükretsek az diye düşünüyorum. Bu güzelliklere karşılık Manisa’mızla bütünleşen Spil Dağı’mız çok öksüz çok yetim durumda. Farkında mıyız ? Üzülerek söylüyorum ki maalesef farkında değiliz. Onun bizlere verdiği nimetlere karşılık bizler ona olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde yerine getirmiyoruz.
Bilindiği üzere 1990'lı yıllarda Manisa’mız küçük bir şehirdi. Ne bu kadar bina ne de bu kadar göç ve fabrika vardı. Muhteşem bir dayanışma, insanlık ve saygı vardı vardı. Hatta bu dayanışma öyle bir durumdaydı ki bağı olan Manisalılar hasadını yapar, tanısın tanımasın sepetlerle üzüm domates biber bırakırlardı maddi durumu yetersiz olan ailelerin kapısına ve o ev sahibi o yardımı kimin yaptığını bile bilmezdi. Bir elin verdiğini diğer el görmeden, reklam yapmadan bu yardımı yapan müthiş bir Manisa vardı. Bu asil davranışları maalesef gerek Manisa'da gerekse tüm ülkede göremez olduk yaşayamaz olduk.
Hatta o zamanlar Spil Dağı’nın şehre bakan kısmı tamamen ormandı rüzgar estiğinde güzel kokular tüm şehre yayılır ağaçlardan yarattığı oksijen ortamı şehri etkisi altına alır, bu alanda gezen yaban hayvanlarını görürmüyüz diye ormana giden çocuklar özgürce dolaşırlardı.
Manisa'da rahmetli Tarzan, Spil dağı, üzüm ve zeytinyağı ile ünlenmişti. Tarzan vefat edince maalesef Manisa da Spil de ölüme yaklaştı. Manisa merkezden dağa bakıldığında tepe hariç her taraf ağaçtı. Bütün alanlar yandı ve yıllardır dikim olmadı. Şimdi çoğu kısmı makilik durumda. Şu anda Manisa Yeni Tarzanlarını arıyor halde. Manisa onu tekrar ayağa kaldırmamızı istiyor. Belki de Manisa'ya can veren yeni Tarzan olabiliriz sizler olabilirsiniz .
Manisa'da fabrikaları olan sermaye sahipleri, sivil toplum örgütleri, dernekler ve TEMA vakfı bu işte öncü olmalılar. Özellikle Manisa'nın hava kirliliğine önlem almak maksadıyla fabrika sahipleri el atmak zorundalar çünkü daha değerli bir Manisa daha yaşanabilir bir Manisa'ya herkesin ihtiyacı var.
Buradan ilgili tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine çağrımdır. Gelin Spil’in ön yüzünü hamalın kırına kadar olan kısmının tamamını, boş olan, yanan, kazılan alanları ağaçlandıralım. İlgili kuruluşlar ve halk seferberlik başlatalım. Ne dersiniz? Manisalı hemşerilerimiz.
Evet derseniz yeni bir yazı ile neler yapabiliriz nasıl yaparız planı ile kamuoyuna duyurup işe başlayabiliriz.
Önce Sayın Valimiz Enver ÜNLÜ beyin öncülüğünde valilik oluru ile 10 kişilik bir komisyon grubu oluşturuldumu gerisi gelir.
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız. Ferdi Zeyrek,
Sayın Yunusemre Belediye Başkanımız. Semih Balaban 
Sayın Şehzadeler Belediye Başkanımız. Gülşah Durbay 
Sizlerin evet demesi ile bu işi başarırız. Zaten belediye başkanlarımız çevre farkındalığı yaratmak için her hafta bir mahallede cumartesi günleri çöp toplama kampanyası başlatmış bulunuyorlar.
Manisa Meydan Gazetesi imtiyaz sahibi Sayın Samet YEMAN beyinde katkı sunacağına eminim. Kendisi temiz çevre ve yeşil alan konusunda çok duyarlı bir fert.
Değerli Manisa hayranları olarak Manisa’yı sevenlerden ve yönetenlerden cevap bekliyoruz. Tarzanı yaşatalım ona layık olmaya çalışalım.
Sayın Valimiz Enver ÜNLÜ evet demesi üzerine bütün devlet kurumları katılmış olacaktır. Manisa’mızdaki vatani görevini icra eden Mehmetçiklerimizin de katılımı Manisa’mızda büyük bir dayanışma sağlayacak, Ulusal medyada bu dayanışma güzel görüntüler oluşturacak, her şehir için büyük bir örnek teşkil edecektir. En kısa zamanda umarım bunu hayata geçirebiliriz.
Hepinize selamlar saygılar sunuyorum.
Kalın sağlıcakla.