Değerli dostlar hepinize selamlar saygılar sunuyorum.

Yalan Dünyanın her yerinde bütün toplumlarda inançları ne olursa olsun ten rengi, kişiliği, ırkı, milleti, devleti ne olursa olsun günahtır, ayıptır. Kanunlarla cezalandırılmasa da büyük kusurdur.

Ülkemizde çokça söylenir. Genellikle ticarette, siyasette daha çok oluyor.

Korkak insanlar, egolu insanlar, birde kompleksli insanlarda daha çok olur. Dinimiz ve toplumumuz buna kesinlikle karşıdır.

Hele siyasette yalan söylemek algı yapmak övünülecek bir duruma gelmiş. Oysa bunu yapan siyasetçilerin, yanındaki insanlar lider deyip etrafına toplandıkları insanın yalan söylemesine neden karşı çıkmazlar anlamış değilim.

Anladığım tek şey yalana onlarında ortak olmaları sesiz kalmaları... Bu da tam bir yağcılık. Böyle insanlar bir makama geldiler mi herşeyi yaparlar. Hele de arada menfaat varsa... Vay o kurumun haline.

Siyasetçiler, bol keseden atarlar şunu yapacağım bunu yapacağım diye meydanlarda konuşurlar.

Teknoloji gelişmiş. Bilgisayardan bul projeyi çıktısını al paylaş. Bu proje Dubaiden mi? Almanya'da mı? Vatandaş nereden bilsin? At yalanı oy iste.

Bir de yetmezmiş gibi birbirlerinin projesini çalmaları! kendlerini acındırmaları gibi işler...
Mesala biri çıkmış halk ekmek yapıp satıyor. Diğerinin haberi yok ben halk ekmek yapacağım diyor.
Oysa satılıyor. Bari çıkıp şöyle söyle: Satış noktalarını çoğaltacağım, şuralara büfe koyup yaygınlaştıracağım.

Halk inansın.

On bin ev yapacağım diyor birisi ne ile yapacacaksın? Nereye yapacaksın? Yolları, altyapsı nasıl olacak? En önemlisi finansı nasıl olacak? Belediyenin böyle bütçesi var mı? Kaça mal olacak? Yok işte! Amacı halkı kandırmak, yalan siyaset yapmak 

Oy için gerçekleri konuşun, halkı aldatmayın.

Halkta böyle vaadlere inanmamalı, sorgulamalı. Bu aday ne iş yapmış? Nereli, ne konuşuyor. Hayatında neyi başarmış? Doğru mu söylüyor. Belediyede bu kadar para var mı?

Mesala Yuntdağında bir Akçaköy var. Burada bir kızımız evlenmemiş evlenme şansı da az. Allah muradını versin. Babasına diyor ki ben gelinlik giymek istiyorum diyor.

O eli öpülesi baba duygulanıyor. Diyor ki yapalım. Köylü insan, imkanlar kısıtlı. Konu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye intikal ediyor. O da derhal deyip gelinliği alıyor, belediye salonu tahsis ediyor. Köye haber veriliyor. Damat yok. Kızın babası damat oluyor, kızı mutlu olsun diye. Köylüler toplanıyor, her şey normal düğün gibi oluyor. O köyü tanırım hepside kalender, saygı duyduğum, vatan sever Türk Yörükleri. Harika bir proje. Hani bir film senaryosu gibi anadolu insanı. Anlayacağınız güzel bir duygu ve ortamda Belediye Başkanı Mehmet Çerçi gelip ziyaretini yapıp takısını takıp sessizce bir devlet adamı edası ile çıkıp gidiyor.

Sonrası çok enteresan.
İYİ Partinin Belediye Başkan adayı haberi alıyor, ekibini topluyor doğru o köye...
Gelin kızla bu şahıs dans ediyor yanındaki arkadaşları büyük alkışla videoya çekip sosyal medyaya koyuyorlar. Hatta yetmezmiş gibi Tiktok'a koymuşlar. İyi de bu kızın sevincini, mutluluğunu kendi arkadaşları, akrabaları görüp mutlu oluyorlar. Siz izin aldınız mı aileden tiktok'ta paylaşmaya? O da muamma.
Başkan olabilmek için her şeyin mübah olduğunu sanan kanun tanımazlara bir kanun adamı çıkar haddini bildirir.

Gitmeleri güzel, dansa kaldırması güzel tebrik ediyorum.
İnşallah bir de kalın bir bilezik takı yapmıştır bilmiyorum ama zor biraz. İnşallah ben yanılmışımdır. 
Sosyal medyaya koyması yanlıştır. Oy için Tiktok'a koyması yanlış. Hatta bunu yapan rakibi Mehmet Çerçi. Onun emeğinin üstüne çöküp kendisi yapmış gibi algı yaratması tamamen yanlıştır.

İşte size siyasette doğruluk... Onun için siyasetçilerin projelerine pek de inanmamak gerek. Bir önceki seçimde Spil Dağı'na teleferik projesi, seçim zamanı suya zam yok deyip seçimi kazandıktan hemen sonra o ay zam yapanları, almadan vermek Allah'a mahsus deyip zammı yapıştırıp gülenleri, onbeş yıldır yapılmayan projeler bu yokluk dönemde nasıl yapılacak? Aman düzgün olalım düzgün adam seçelim.
Adayları araştırıp öyle hareket etmek lazım. Düzgün adamlara şehrinizi emanet ediniz. Bu sizlerin bizlerin elinde.

Kalın sağlıcakla.