Saruhanlı’da bisiklet turu düzenlendi Saruhanlı’da bisiklet turu düzenlendi

Demirci’de nisan ayında Demirci Kirazı coğrafi işaret tescili almıştı. Coğrafi işaret tescili ürünleri bir yenisi daha eklendi. 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan Demirci Figani Efendi Eriği coğrafi işaret tescilini aldı.

Çalışmalar 2021 yılında başladı

Demirci Kaymakamlığı, Demirci Belediyesi ve Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen "Figan-i Efendi Eriği Coğrafi İşaret Tescil Danışmanlığı" projesi kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapıldı.

2022 yılı Ocak ayında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapıldı. 
2 yıl süren çalışmanın ardından 2024 Haziran ayında “Demirci Figani Efendi Eriği” Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescilini aldı.

Demirci’nin Bir Ürünü Daha Tescillendi (2)

Konuya ilişkin konuşan Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, ilçede yetişen ürünlerin tanıtımın yanı sıra coğrafi işaret tescilini alması içinde çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Başkan Kara konuşmasında, 

“Geçtiğimiz Nisan ayında Demirci Kirazı coğrafi işaret tescili almıştı. Şimdi de Demirci Figani Efendi eriği de coğrafi işaret tescili Türk Patent ve Marka kurumunca onaylandı. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, proje çalışmalarına emek veren Demirci Kaymakamlığı proje ofisine teşekkür ediyorum “ ifadelerinde bulundu.


 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK