Yangınla mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke ve diğer yetkililer yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Tüm Birimleriyle Yangın Bölgesinde (2)Yangın büyük alanı etkiledi, can kaybı yok

Yangının ilk başladığı Boyalı Mahallesi'nden Salihli’nin Kale Mahallesi'ne kadar yayılan yangın, rüzgarın etkisiyle daha da büyüdü. Yangın nedeniyle Kale, Kemer, Kurtturan ve Hacıhıdır Mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına 6 hava aracı, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 iş makinesi, 4 TOMA ve 418 personel ile müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle can kaybı yaşanmazken, alt köylerde 12 canlı hayvan telef oldu. Yaklaşık 2.500 dekarlık orman alanı yangından etkilendi.

Büyükşehir Tüm Birimleriyle Yangın Bölgesinde (1)-1

O ilçeye Bilim Merkezi açılıyor! O ilçeye Bilim Merkezi açılıyor!

"Gerekli Tüm destekleri sağlayacağız"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yangından etkilenen mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek, gerekli tüm desteklerin sağlanacağını ve oluşan maddi zararların en kısa sürede giderileceğini belirtti. Zeyrek,

"Yangının soğutma çalışmaları Gördes’te başladı, ancak Salihli’nin Kale Mahallesi'ne doğru ilerleyen yangın da kontrol altına alındı. Vatandaşlarımızın sigara izmariti ve anız yakılması konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Yanan alanı tekrar ağaçlandırmak için çalışmalara başlayacağız," dedi.

Büyükşehir Tüm Birimleriyle Yangın Bölgesinde (7)

"Bu felaketten ders çıkarmalıyız"

Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke ise,

"Büyükşehir Belediyesi ve Orman Müdürlüğü olarak yangının yaralarını sarmak için çalışıyoruz. Bundan dersler çıkararak, gelecekte benzer felaketlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.

Yangının tamamen kontrol altına alınması ve bölgedeki zararların telafi edilmesi için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Manisalılar, yaşanan bu felaketin bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU