Ulusal çapta başarı kazanan Voleybol kadın milli takımımız hepimizin göğsünü kabarttı. Gurur duyduk. Gözlerimiz yaşardı. Çok sevindik.

Aslında Atatürk ve Cumhuriyet kadınının imkân verildiğinde neler yapabileceğini bazı kesimlerin gözlerine soka soka bizlerin de halklı olarak gururumuzu okşaya, okşaya gösterdiler.

Yalnız Türkiye’nin değil, Dünya gündemine de oturdular. Yazılı, görsel basın ve sosyal medyayı haklı olarak işgal ediyorlar. O işgalleri hiç bitmesin daim olsun.

Şöyle bir düşündüğümüzde aslında birçok sektör ve branşta kadınlarımız çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Hangi birinden başlayayım diye düşünürken Manisa’mızın merkezdeki kadın muhtarlarımız dikkatimi çekti. Merkezde yaşadığım için merkezden bahsedeceğim yoksa ilimizde ve ülkemizde çok başarılı kadın muhtarlarımız var.

Manisa merkezimizi bir bütün olarak düşünürsek en büyük ve en kalabalık mahaller hangileri diye sorsam verilecek cevaplar bellidir. Güzelyurt, Laleli, Hafsa sultan, 2.Anafartalar,  Nişancıpaşa, Tunca, Kuyualan hem büyük hem kalabalık olarak önde gelen mahallelerimizdir. 

Bunun yanı sıra Asmacık, Bostanlar, Ayvacık mahallelerimizde yukarıdaki mahalleler kadar olmasa da onlarda her biri kalabalık ve değerli mahallelerimizden.

 Bu mahallerimizin ortak özellikleri hepsinin kadın muhtarlarımız tarafından yönetilmesidir.

Manisa Merkez ilçelerimizin “MAHALLELERİNİN SULTANLARI” olan kadın muhtarlarımız.

Aynur TAVA YUNUSEMRE GÜZELYURT

Zühal GÜNEŞ YUNUSEMRE HAFSA SULTAN

Nilüfer ÖZKAN ŞEHZADELER 2. ANAFARTALAR

Nevin EROL BECERİKLİ ŞEHZADELER NİŞANCIPAŞA

Suna MARANGOZ ŞEHZADELER TUNCA

Yadigâr ŞAHİN YUNUSEMRE LALELİ

Şadan ŞEVİK YUNUSEMRE KUYUALAN

Hülya GEZER YUNUSEMRE ASMACIK

Şerife KORKMAZ YUNUSEMRE BOSTANLAR

Berrin AKDUMAN ŞEHZADELER AYVACIK

Birçok konuda başarılı ve özverili çalışmalar yapan kadın muhtarlarımız her biri kendi mahallesinin sultanı olmayı fazlası ile hak ediyor.  İler ki yazılarımda her birini ayrı, ayrı tanıtmak ve yaptıkları çalışmaları bu köşeden sizlere aktarmak istiyorum.

Muhtar’ın kelime anlamı  “köy veya mahalle yönetiminin başında olan kişidir” ( Manisa büyük şehir olduğundan köy yoktur)  Mahallenin her türlü sorunu ile mahallede yaşayanların sorunları ile ilgilenmek, mahalle ile Valilik, Kaymakamlık, Belediye gibi resmi kurumlar arasında köprü olmak.

Yani Mahallenin hem Valilik hem Belediye hem diğer resmi kurumların mahalledeki resmi temsilcisidir muhtar. Mesai saati yoktur. Kaytarması, hasta olma şansı, bayramı, izni yoktur. Makam arabası, yardımcısı (azalar hariç), sekreteri, makam odası ( son zamanlarda yapılan muhtarlık binalarını saymasak) yoktur.

Mahallenin okulundan, patlayan su borusundan, fakirlere yapılacak yardımından, yanmayan sokak lambalarından, çocuk oyun alanlarından, asfaltlanacak sokaklarından, mahalleye giriş çıkış yapanlardan, mahallede kimlerin ikametgah ettiğinden, yerine göre kolluk kuvvetlerine kılavuzluktan, adresinde bulunamayanın resmi tebligatını almaktan v..b… hep Muhtarın görevlerindendir.

Tüm bu zorlu görevleri başarı ile yerine getiren kadın muhtarlarımız her türlü tebriki hak etmektedirler.