Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle organize edilen tatbikata Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, MASKİ daire başkanları, İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Biriminden iş güvenliği uzmanları ve personeller katıldı.

Tatbikatta bina hızlıca tahliye edilirken senaryo gereği çıkan yangın ise Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangın alarmının çalmasının ardından personeller binadan hızlıca ayrıldı.

Tatbikat sırasında yangının çıktığı 10.kata kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Yangın esnasında yaralanan personele ise iş yeri hekimi tarafından müdahale edilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

Sonrasında uygulama için hizmet binası önünde belirlenen alanda personele yangın söndürme tüpü verilerek yangına müdahale etmeleri sağlandı.

MASKİ idari hizmet binasında mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilen yangın tatbikatında hareketli dakikalar yaşandı.

Başkan Zeyrek: "Su bizim en büyük mirasımız" Başkan Zeyrek: "Su bizim en büyük mirasımız"

“10. katta yangın söndürme işlemini gerçekleştirdik”

MASKİ Genel Müdürlüğüne her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal,

“Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak düzenlenen acil durum tahliye tatbikatına ekiplerimizle birlikte katıldık. Çok güzel bir tatbikat oldu. Çalışanlarımız hızlıca binayı boşalttı. Binadaki vatandaşlarımız da yangın söndürmeye başladı. İki itfaiye aracımızla birlikte gelerek yangının çıktığı 10. katta yangın söndürme işlemini gerçekleştirdik ve tahliye yaptık. MASKİ Genel Müdürlüğümüze her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri tatbikat için teşekkür ederiz” dedi.

“Personelimiz yangın anında nasıl davranması gerektiğini öğrenmiş oldu”

Her yıl tekrarlanan tatbikattan bahseden MASKİ Genel Müdürlüğü İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Ruhan Bayraktar,

“2024 yılı acil durum tatbikatımızı gerçekleştirdik. Tatbikatımız mevzuat gereği ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliği’ kapsamında olup her yıl tekrarladığımız kurtarma ve yangın tatbikatıdır. Personelimiz yangın anında nasıl davranması gerektiğini öğrenmiş oldu. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU