Bu anlamlı buluşmada, Özcan başarılarla dolu kariyerini ve engellilik konusundaki farkındalık çalışmalarını Başkan Zeyrek ile paylaştı.

Ziyaretin sonunda, Özcan, oyuncular tarafından imzalanmış, üzerinde Zeyrek’in isminin yazılı olduğu milli takım formasını hediye etti.

Ampute Milli Takım Kaptanı Özcan’dan Başkan Zeyrek'e Ziyaret (1)-1

“Engelli sporcularımız her zaman destekçimiz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, engelli bireylerin sporla güçlenmesine verdikleri desteği vurguladı.

17 farklı branşta 10 binden fazla çocuğa spor eğitimi sağladıklarını belirten Zeyrek, engelli sporcuların da bu destekten faydalandığını söyledi. Zeyrek,

“Engelli sporcularımızın yanında olmak ve onların değerini hissettirmek bizim en büyük sorumluluğumuz. Manisa’daki ampute takımımıza da gereken tüm desteği vermeye devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

“Engelliliğin algısını değiştirdik”

Ampute Futbol Milli Takımı Kaptanı Rahmi Özcan, 20 yılı aşkın milli takım kariyerinde yaşadığı en büyük başarılardan birinin, çocukların engellilik konusundaki bakış açısını değiştirmek olduğunu ifade etti. Özcan,

“2017, 2020 ve 2023 Avrupa şampiyonluklarımızla, çocukların bizi ‘ayağı yok’ diye tanımlamasından ‘ampute milli takım oyuncusu’ olarak görmelerini sağladık. Bu algı değişimi bizim için büyük bir zaferdir” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi Temsil Edecekler

Ziyarette, Özcan’ın Manisa Köprübaşı’ndan olduğunu ve 21 yıldır milli takımda aralıksız oynadığını öğrendiğimiz başarılı kaptan, kariyerinin sonuna yaklaştığını belirtti.

Ayrıca Ankara’da teknik direktörlük yaptığı takımın Türkiye lig şampiyonu olduğunu ve bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil edeceklerini de sözlerine ekledi.

Alaşehir  dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi Alaşehir dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi

Başkan Zeyrek, Özcan’ın bu başarısından duyduğu gururu dile getirirken, Manisa’nın böyle bir değere sahip olmasının şehre büyük bir onur kazandırdığını vurguladı.

Görüşme, Manisa’nın sporla daha da güçlenen bir şehir olarak yoluna devam edeceğinin sinyalini verdi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU