Değerli okurlarım kıymetli manisalılar, hepinize selamlar saygılar sunuyorum.

Evet kıymetli okurlarım, hayat insanlara herzaman birşeyler öğretir. Bu öğrendiğimiz, yaşadığımız tecrübeler ve bilgilerin ışığında toplumda her fert kendi başına işler yaparlar. Toplum iyi kötü ayırt etmeden her türlü insani icinde barındırır fakat insanın o toplumdaki yerini de halk tayin eder.İstediğini arşa çıkarır, istemediğinin fişini çeker bitirir. Bu girizgaha istinaden gelelim konumuza.
Bilindigi üzere Rahmetli Suleyman Demirelin TÜRK siyasetini özetleyen meşhur bir olayı vardı. Kendisine, "Efendim Dün farklı birşey söylüyordunuz. Ne değişti?" sorusuna cevaben "Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir" cevabını vererek ülkenin siyasi ortamını ve siyasetçilerini özetleyen müthiş bir atasözü yaratmıştır. Bugünlerde de bu sözü maalesef İYİ parti kurucu genel başkanı sayın Meral Akşener hanım tekrardan hatırlattı hepimize.
Kendisinin yanında saf tutmuş, kendisine inanmış guvenmiş  bir insan olarak söylemek istiyorum ki: Bu millet size inandı güvendi destek verdi,son dört yıl ülke gündeminde hep ondan söz edildi fakat Meral hanım genel başkanlığı bıraktı kendini tabiri caizse uçuş moduna aldı. Kendine gönül vermiş inanmış insanları bir kenara bırakmış sadece kendine yarar sağlayabilecek insanlara yönelmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme bunun güzel bir örneği olarak gözüküyor.
   Evet çok zorluklarla karşılaştı ve bu zorlukları ona ve partisine yaşatanlar belli.Neler olduğunu kimler olduğunu herkes biliyor.
Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşebilir bu ülkede siyaset yapmış bakanlık ve milletvekilliği yapmış bir insan olarak bu gayet normal, fakat bu kadar kırıcı neden oldunuz sorusunu sormak gerek. İYİ Parti'nin kurucu genel başkanı olarak sahip olduğunuz bir sıfat ortada iken yanyana olduğunuz beraber siyaset arenasinda savaştığınız sizi dost bilen lider bilen insanların haberinin olmaması sizce normal mi ? Yakıştı mı size ?
Olmadı...
Seçim döneminde 6'lı masada oldunuz kalktınız tekrar devam ettiniz. Ankara ve İstanbul belediye başkanlarını övdünüz beraber yol yürüdüğünüz Cumhuriyet Halk Partisi ile ters düştünüz akabinde maalesef hepsini silip attınız. Siyaseten bu kadar yaşanan birlik beraberlikler noktasında gelinen bu nokta hanımefendiye hiç ama hiç yakışmadı.
Biri ya da birileri ile anlaşamazsınız amenna fakat hepsi kötü olmaz ki. İYİ parti ana muhalefete aday olarak görülüyordu, ama yanlış politikalar yanlış insanlar İYİ partiyi bitirdi. Ben bunu Manisa'da birebir gören insanım.topluiğne kıymetinde partiye faydası olmayan insanlara görev verildi onlarda kendileri ve yakınları için dalavere içine girdiler şuanda kapıdan içeri giren vatandaş yok.ülke genelindeki erimeyi hala anlayabilmiş değiller. Gözüken o ki kan kaybetmeye de hızla devam edecekler.
Yerel seçim sonrasında daha da netleşti bu durum.Türkiye genelinde İl ve ilçe başkanlıkları toplantı yapamıyor. Seçimdeki adaylar da tıpkı Meral hanım gibi geldiler başaramadılar gittiler. Onlarda kendilerine oy verip onlarla koşan insanlara karşı kendilerini uçak moduna almış durumdalar. Zaten genel anlamda aday yapılan insanları gördükçe bu sonucun geleceğini herkes tahmin etmişti. Seçim öncesindeki kocaman çatlağı İYİ Parti genel merkezi hariç tüm illerdeki insanlar görmüştü. Demek ki neymiş Misyonsuz,vizyonsuz,ideolojisi olmayan, rant ve makam meraklısı insanlarla bir yere gelinemiyormuş. İyikide kazanılmamış yoksa asla belediyeleri idare edemezlermiş.net ve kesin.
"Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış"
Meral Akşenerin saray görüşmesi İYİ Parti'nin altına bir dinamit etkisi yaratmışa benziyor.
Genel merkez kaynıyor. Hemde öyle kaynıyorki parmağını sokan yanıyor.Yerelde de öyle.
Buradan daha önce başkalarını eleştirenlere seslenmek istiyorum. Partiyi sahipsiz bıraktılar diyenler şimdi Manisa'da parti sahipsiz size yetki verildi belediye başkanı olamadınız.Gelin ilçe başkanı olunda görelim sizi. Parti'nin size kazandırdıklarını sizde partimize verin diyorlar.bunu diyende iyi partililer.kaçamazsınız makamı kapamadınız bizi kandırdınız gelin il ve ilçelerde destek olun diyenler parti içinde var olanlardır.
İYİ parti seçmeni ortada bakalım diğer partiler bu seçmeni bünyelerine katmak için nasıl bir yol izleyecek.Yerelde ne gibi çalışma yapıp genele yaymak isteyecekler, Göreceğiz.
Kısacası Meral Akşenerin bu hamlesi ile İYİ Parti'nin fişini çekti. Kendide teşkilatlarıda uçak modunda iyi uykular.
Kalın sağlıcakla.