Seçim sürecinde her mahallesinde halkın kuracağı meclisler oluşturacaklarının sözünü veren Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, bu sözünü tutarak ‘Mahalle Meclisleri’ projesi hayata geçti. 
Muhtarlıklarda kayıtların başladığı Mahalle Meclisi’nin ilki Atatürk Mahallesi’nde kuruldu. 

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ilçede ilk mahalle meclisini oluşturan Atatürk Mahallesi’nde meclis üyeleri ile bir araya geldi. Atatürk Kültür ve Taziye Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Balaban’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç, Atatürk Mahallesi Muhtarı Bedir Kılıç ve konsey üyeleri katıldı. 

Yunusemre’de ilk Mahalle Meclisi toplandı

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Mahalle Muhtarı Bedir Kılıç, üstlendikleri görevin önemine vurgu yaparak mecliste görev yapan 54 meclis üyesine teşekkür etti. 

“Halkın sorunlarını dile getirecek”

İlk toplantıda meclis üyelere seslenen Belediye Başkanı Semih Balaban mahalle meclisleri ile vatandaşın doğrudan yönetimde söz sahibi olması için göreve gelir gelmez kolları sıvadıklarını vurguladı.
Mahalle Meclisleri’nin halkın sorunlarını dile getireceğini vurgulayan Başkan Balaban,

“Mahalle meclisleri ile Yunusemre’yi birlikte yöneteceğiz. Seçimden önce, ‘belediyeyi kazandığımız takdirde belediyeyi halk, mahalle meclisleri ile birlikte yöneteceğiz’ dedik. Mahalle meclisi üyeleri hangi partiden olursa olsun önemli olan halkın sorunlarını dile getirecek, Atatürk Mahallesi’ni en iyi şekilde temsil edecek. Bu nedenle de bizler her sorunda Atatürk Mahallesi ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerini almadan bir karara varmayacağız. Meclis üyelerimiz ile birlikte Atatürk Mahallesi’ni muhtarımın rehberliğinde yöneteceğiz. Aynı şekilde Konsey Başkanı Bektaş Kılınç’ın da emeği çok büyük. O da bu konuda çalışmalarına devam edecek. Muhtarımıza oluşturduğu meclis için teşekkür ederim. Belediye yönetimi olarak 3 ayda bir meclis toplantılarına katılarak halkımızın görüşlerini dinleyeceğiz ve fikir alışverişinde bulunacağız.” şeklinde konuştu. 

Özgür Özel’in memleketi Manisa’ya kareli ceketiyle gelen Fidan acaba bir mesaj mı verdi? Hakan Fidan Cumhurbaşkanı gibi Özgür Özel’in memleketi Manisa’ya kareli ceketiyle gelen Fidan acaba bir mesaj mı verdi? Hakan Fidan Cumhurbaşkanı gibi

03-6

“Çözmek için çalışacağız”
Mahalle meclislerinde siyasi bir olgu olmadığını belirten Başkan Balaban

“Oluşturulan meclislerimizde siyasi bir olgu yok. Halkın yönetimde söz sahibi olma gerçeği var. Halka rağmen bir karar almayacağız. Atatürk Mahallesi’nin sorunları var. Bunu da yönetimde bulunduğumuz süreç içerisinde çözmek için çalışacağız. Önümüzdeki günlerde de inşallah güzel müjdeler vereceğiz. 54 kişiden oluşan meclisi de kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Mahalle Meclisi üyeleri de söz alarak Belediye Başkanı Balaban'a bu tür toplantıların devam etmesini istediklerini belirterek, sorunlarının çözümü için gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Toplantı, karşılıklı diyalog ve çözüm önerileriyle verimli bir şekilde sona erdi.
 

Muhabir: RESULENUR KANTAR