Siyasetteki Mali Müşavirler başlıklı köşe yazısı yazmıştım. Özellikle mali müşavirlerin siyasette sivil toplum örgütlerinde, sosyal hayatta ne kadar başarılı olduklarını ve her toplumda gerek kişilik gerekse de mesleki anlamda  aranan profiller olduğunu anlatmıştım.
    Manisa siyasetinin son dönemlerde adından en çok olumlu ve başarılı olarak bahsedilen ve bahsetmelerin boş laflar değil yerli yerinde olduğunu bildiğim gözlemlediğim bir isim Ahmet TONGUÇ.
   Çok uzun zamandır önceleri meslektaş olarak, daha sonraları da siyaset yakinen tanıdığım bir siyasetçi. Mesleki ve diğer vasıflarını bir kenara bırakarak bu gün siyasi kimliğinden bahsetmek istiyorum.
   Ahmet TONGUÇ meslekten gelen özelliği ile istişare etmeyi, danışmayı, araştırmayı seven ve bunu becerebilen, insani sosyal ilişkileri üst düzeyende olan, hızlı düşünüp hızlı karar verebilen bir yapıya sahip.
   Bu meziyetleri ile bir siyasi partide yer alıp, ön plana çıkması kaçınılmazdı. O da siyasi parti olarak Ak Parti saflarına katıp siyasi hayatına orada başladı. Her kademesinde yer aldı. Yönetimlerin yanı sıra belediye meclis üyeliği ve İlçe başkanlığı yaptı.
   Görev aldığı her kademede görevinin hakkını verdi. Başarılı seçimler geçirdi.5,5 sene süren ilçe başkanlığında başkanı olduğu ilçe ile seçimler kazandı. Ekibiyle Ak Partiyi yerelde iyi yerlere taşıyıp ivme kazandırdı.
   2024 yılı yerel seçimlerinde Manisa ili Şehzadeler İlçesi Belediye Başkan aday adayı oldu. Her ne kadar Ak parti genel merkezi tasarrufunu başka bir isim üzerinde kullansa da 2024 yerel seçimlerde gösterdi ki Manisa siyasetinde bir Ahmet TONGUÇ rüzgârı damgası, ağırlığı oluşmuş.
   2024 yerel seçimlerinden sonra Ak partinin kaybettiği birçok belediye var. Bunlardan en ağırlıklı olan illerin başında da Manisa geliyor. İttifakta olduğu Manisa Büyükşehir belediyesinin yanı sıra Merkez ilçeler Şehzadeler, Yunusemre ve ilçelerin büyük kısmı var. Ak parti genel merkezince birçok il gibi Manisa da da yapılacak olan değişiklikler, hesaplaşmalar, yeni yapılanmalar mutlaka olacaktır. Kendisi görev kabul eder mi, etmez mi?    Bilmiyorum ama bu aşamada partiye bu kadar hizmet vermiş ve başarılı işler yapmış partinin “bizim Ahmet’i’ olmuş Ahmet TONGUÇ’un il başkanlığında değerlendirilmesi isabetli bir karar olacaktır.
   En azından yerel seçimler öncesi birçok Ak partilinin kırgınlığı sona erecektir. Ahmet TONGUÇ başkanlığında kurulacak yeni bir ekiple yola devam etmek mümkün olacaktır.
    Manisa da bulunan birçok sivil toplum örgütleri ve partililer arasında yapılacak olan anketler, araştırmalar, soruşturmalar benim gözlemlerime göre Ahmet TONGUÇ ismini ön plana çıkaracaktır.